GÜNCEL

Ahmet Hakan : İstanbul’a kayyım: Aklından bile geçirme

Tarih
07 Eylül 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

Böyle bir adım atılırsa... Demokrasiymiş... Sandıkla gelmekmiş... Sandıkla gitmekmiş... Millet iradesiymiş... Hepsi talan olur talan! İşin nirengi noktası burasıdır.

Bir de şu var: Bırakın İstanbul’a kayyım atamayı... Bunu akıldan geçirmek bile Ekrem İmamoğlu’na bu zamana kadar yapılan kıyakların en büyüğü olur. Başka hangi kıyakların yapıldığını bilmem söylememe gerek var mı?

*

Şundan eminim: Ekrem İmamoğlu, kendi kendine kaldığı zamanlarda içinden şöyle geçiriyordur: “Ah keşke! Ah keşke! İstanbul’a kayyım atasalar da neşemizi, keyfimizi bulsak”.

*

Diyarbakır’ı, Van’ı, Mardin’i... Bir biçimde izah etmek mümkün... Ama İstanbul’u izah etmenin imkânı da yok ihtimali de yok.

*

Ben bir iktidar yetkilisi olsam... Bana gelip de “Efendim, İstanbul’a kayyım atayacak mısınız?” falan diye bir soru sorulsa... Şu cevabı veririm: “Bu soruyu size Ekrem İmamoğlu mu sordurtuyor?”.

*

İstanbul’a kayyım atanırsa... Bu Türk siyasi hayatının yapılmış en büyük 10 hatasının birincisi olur. İkincisini herkes biliyor!

*

Şunu da söyleyeyim: İstanbul’a kayyım tartışması yapmak bile “Türk siyasi hayatında yapılmış en büyük 50 hata” listesine

rahatlıkla girebilir.

*

Son sözüm şudur: İktidar yetkilileri İstanbul’a kayyım konusunun tartışılmasının bile önüne geçerek... Hem demokrasinin daha fazla hırpalanmasına izin vermemeliler, hem de Ekrem İmamoğlu’na arayıp da bulamadığı bir fırsatı sunmamalılar.

ANALARIN İSYANINA ‘DEVLETİN OPERASYONU’ DİYEN VİCDANSIZLAR!

analar hdp ile ilgili görsel sonucuEVLATLARINI PKK’ya kaptırmış anaların, HDP önünde yürüttükleri isyana söyleyecek söz bulamayıp...

Bu devletin harp taktiğidir.

Bu devletin operasyonudur.

Anaları oraya devlet yollamıştır.

Falan diye bik bik eden HDP’ye yakın tipler var.

*

Bunlara soruyorum:

Ortada ana var mı? Var.

Peki ya oğul var mı? O da var.

Oğulları dağa kaptırma var mı? E tabii var.

Yanan yürekler var mı? Var, var.

Oğul özlemiyle feryatlar var mı? Olmaz mı, var.

Dağa posta koyma var mı? Hem de nasıl var!

Analara özgü cesaret var mı? Öyle bir var ki!

*

Be hey gafil!

Be hey idraksiz!

Be hey vicdansız!

Bütün bunlar varsa...

İşin içinde “devlet” olsa ne olur, “operasyon” olsa ne olur.

*

Bırak devleti, bırak operasyonu falan da...

Sen önce o analarla yüz yüze gelme cesareti göster de görelim.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ahmet

    09 Eylül 2019 11:52
    0 0
    Helal olsun ahmet abi süper analiz tebrik ederim. Bu mükremil allahin gazabina ugrayacak az kaldi. Istanbul diyip gecmesinler orasi hz.mehdinin allah dostlarinin ve dünyanin gözüdür öyle mükremilin yapacagi yönetecegi yer deildir bide kim olursa olsun allah dostundan baskasi istanbulu yönetemez bu saatten sonra buna izin vermezler mükremil benim kanaatimce son münafiktir oraya gelen.
  • hursit dilaver

    07 Eylül 2019 11:58
    0 0
    ŞİMDİ DE PERVASIZCA YENİKAPI ARABALARI VE AKP HALA EZİK.HALA SAVUNMA YAPIY0R.NE SAVUNMASI BE MADEM ISRAF VAR,HEMEN VALİLİĞE, SAVCILIĞA İHBAR ET,ARABALARIN TUMU YENİKAPIDA BL0KE EDİLSİN.BEN DE YARIN EKREMİN. AMA ARABALARIMI ALMIŞLAR,ÇALIŞAMIY0RUM DEMESİNİ DUYAYIM. ama nerde AKP de bu cesaret, zeka.. y0k işte y00000k
  • hursit dilaver

    07 Eylül 2019 11:56
    0 0
    alttaki y0ruma ek.. eziklik böyle,BİR BUYUK YETKİLİ VAR Kİ, BU İNGİLTERE DEVLET-İ FEHİMANESİ 0LABİLİR.13bine inen 0y farkına bakıp,ULAN CHP SEÇİMİ KAYBEDİY0R diye hemen sayımı durdurtdu. hatta butun istanbulda durdurtttu..YUZUNUZE TUKURURLER, S0KAGA ÇIKAMAZSINIZ SÖZUNUN CESARETİ ingiltereden mı.
  • hursit dilaver

    07 Eylül 2019 11:51
    0 1
    bu AKP, şu yenikapıdaki arabaları valiliğe ya da savcılığa israf varmış diye ihbar edip BU ARABALARI BL0KE ETTİREMEDİYA. HALA TVLERDE SAVUNMADALAR YA, EKREM DE HALA Ş0VUNU YAPIY0R YA, YARIN YENİKAPIDA EN BUYUK Ş0VU YAPACAK YA.. HELAL 0LSUN DEMEYENİ KATIR TEPSİN.AKP de ezikliğe devam. ben bunlara mı 0y verdim be.
  • hursit dilaver

    07 Eylül 2019 11:47
    0 0
    DEVLETİ YIKMA,TERÖRE DESTEK BİLDİRİLERİ SERBEST.YARIN ULKE BÖLUNURKEN DE AYNI HAİN DEVŞİRME VE İNGİLİZ VESAYETLİ EKİP BAYRAM EDECEK. çunku 100 yıllık l0zanda alınan nefes suresi bitiy0r.işte sınırda 0lanlar, PKK/PYD yi falan kardeş kabul etme.öpucuk gönderme.S0NUNDA BELAMIZI BULACAĞIZ BEYLER.0 BEYAZ T0R0SLARI, İYİ Ç0CUK ALİLERİ Ç000K ARICAZ..
  • hursit dilaver

    07 Eylül 2019 11:43
    0 0
    evladım, gerekiy0rsa sana da kayyum atarız. 0na haber vermeden çişe gidemezsin.devleti zaten ifade hurriyeti,barış, dem0krasi,insan hakları, avrupa değerleri,bir de LGBT haklarına p0zitif ayrımcılık diye diye ULKE AKP İKTİDARINDA BU HALE GELDİ. artık devlet adamlarına sövmek serbest,cezası y0k. neymiş ifade,duşunce hurriyeti.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;