GÜNCEL

Ahmet Hakan : Bu cehennem bu cennet bizim

Tarih
07 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

Bir kahveye seksen Türk Lirası ödenen bir euro ülkesindeydim tam dört gündür. Her şeyin fiyatını sekizle çarpmaktan imanım öyle gevredi ki yurda döndüğümde neredeyse toprağı öpecektim... İlk işim “Ben yokken neler olmuş memlekette?” diye olaylara şöyle bir bakmak oldu. Gördüklerim karşısında şefkatli ama acıklı bir tebessümle Nâzım Hikmet’in şu dizesini mırıldandım: “bu cehennem, bu cennet bizim...”

Cübbeli Ahmet, elleriyle ve iştahla tavuk yiyen bir şeyhin yediği tavuğa “canlan” dediğini, tavuğun da canlandığını anlatırken... İthal ettiğimiz etlerde şarbon şüphesi ortaya çıkmış! Bu cehennem, bu cennet bizim... Bizim dostlar!

Milletçe hepimizi etten soğutan Nusret adlı etçil fenomen, pişirdiği eti altın tozuna bulayıp müşterilerine servis ederken... Yeni Şafak gazetesi “Ete doyan halkımız artık balığa yöneldi” başlıklı bir haberi okurlarına servis etmiş! Bu cehennem, bu cennet bizim... Bizim dostlar!

ABD ile papaz üzerinden papaz olup Rusya’ya yaklaşmıştık ya! Bu sefer de Rusya ile İdlip üzerinden papaz olup ABD’ye yaklaşıvermişiz! Bu cehennem, bu cennet bizim... Bizim dostlar!

Yıldız Tilbe ile Nihat Doğan el ele verip evrim teorisini çökertirken... Bizim Cübbeli Ahmet durur mu? O da ahirette kadınların kıskançlık damarlarının tamamen alınacağını, öteki dünyada kadınların bu türden bir damarının olmayacağını tüm erkeklere müjdelemiş! Bu cehennem, bu cennet bizim... Bizim dostlar!

Elif Şafak yine Batı gazetelerine yine Batı ahalisinin sevebileceği türden bir Türkiye makalesi yazıp Nobel’e bir adım daha yaklaştığını varsayarak dudaklarına hüzünlü ama kurnaz bir gülümseme kondururken... Çiftlik Bank vurguncusu Tosun, Dubai’de gününü gün ederken görüntülenmiş! Bu cehennem, bu cennet bizim... Bizim dostlar!

“Dolar ve döviz Türk literatüründen çıkarılsın” diye dövize savaş açan Kayseri Ticaret Odası Başkanı’nın döviz bürosu olduğu ortaya çıkarken... Mustafa Sarıgül, CHP’nin bile birleştirici gücü olamayan Kemal Kılıçdaroğlu için “Türkiye’nin birleştirici gücü” demiş... Bu cehennem, bu cennet bizim... Bizim dostlar!

Aleyna Tilki’nin son klibine yine pembe damgasını vurmuşken... Mardinli bir vaiz, verdiği ateşli vaazında hem Trump’a hem de dolara öyle bir meydan okumuş ki... Danışmanları konudan Trump’a bahsetmeye çekinmişler. Bu cehennem, bu cennet bizim... Bizim dostlar!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;