GÜNCEL

Ahmet Hakan : Biden gelecek bizim muhalefetin dertleri bitecek mi?

Tarih
07 Kasım 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

İddia ediyorum: Biden gelince...

Bizim iktidardan daha çok bizim muhalefetin işi zorlaşacak.

*

Örneklerle gidelim:

*

Biden, ABD Başkanı olarak...

“Mavi vatan falan tanımam... Çekilin Doğu Akdeniz’den... Orası Yunanistan’ın...” diye demeç verdiğinde...

Ne olacak?

*

Bizim muhalefet, mecburen iktidarın yanında hizalanmak durumunda kalmayacak mı? Kemal Bey olmasa da Faik Bey, mecburen Biden’a “Bu sözlerinize katılmıyoruz Sayın Biden” demek zorunda kalmayacak mı?

*

Biden, ABD Başkanı olarak...

“Türkiye, Suriye’de harekât yapmasın... Suriye’de PKK/YPG devleti kurulsun” dediğinde...

Ne olacak?

*

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden olduBizim muhalefet, gönüllü ya da gönülsüz “iktidarcı” bir pozisyon almayacak mı? Kemal Bey ve Meral Hanım, Tayyip Bey’den bile daha fazla Biden karşıtı bir pozisyona geçmek mecburiyeti hissetmeyecek mi?

*

Biden, ABD Başkanı olarak...

“Ermenistan işgal ettiği bölgelerden çekilmemeli. Ermenistan’ın yanındayım” dediğinde...

Ne olacak?

*

Bizim muhalefetimiz, bu yaklaşımı sessiz sedasız geçiştirebilecek mi? Kemal Bey’ler, Ali Bey’ler, Meral Hanım’lar, Ahmet Bey’ler kendilerini “en azılı Biden karşıtı” gibi yansıtmak zorunda hissetmeyecekler mi?

*

Örnekleri daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım.

Şunu yazın bir kenara:

*

Biden yüzünden, bizim muhalefet...

Doğru dürüst muhalefet bile yapamaz hale gelecek.

*

Hatta ve hatta “Ah sarı kafa ah! Keşke Arizona’yı kaybetmeseydin” falan diye dövünürlerse...

Hiç şaşırmam.


ORTA AMERİKA’DA SIRADAN BİR GÜN

TÜRKİYE’de ne zaman bir tarikat ya da bir dini yapı, bir acayiplik yapsa... Dinsel acayipliğin sadece Ortadoğu’ya özgü olduğunu düşünen aşırı Batıcı kafalar, şu yorumu yaparlar:

“Ortadoğu’da sıradan bir gün...”

*

ABD’de Trump yanlısı tarikatların ve dini yapıların yaptığı acayiplikleri gördünüz mü? Kimi melekleri seçim sandıklarında yardıma çağırmak için dua seansları yapıyor, kimi yerlere kapanıp İsa’yı yardıma çağırıyor, kimi ayin üstüne ayin patlatıyor.

*

Yani demem o ki aşırı Batıcı kafalı arkadaşım, buradan Batı’ya, hatta en Batı’ya gittiğinde de karşılaşacağın manzara pek değişmeyecek.

Sen gel yine de memleketinin kıymetini bil.


BAKAN MURAT KURUM’LA BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ

DÜNKÜ yazımda eleştirmiştim. Demiştim ki:

“Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun. Adamlar, keyiflerinden oturmuyorlar o binalarda”.

*

Bakan Murat Kurum: 'Hiçbir eksik yok' - Son Dakika HaberlerÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum aradı. Kendisiyle uzun bir telefon konuşması yaptım. Önemli şeyler söyledi Bakan Kurum. Öncelikle riskli binaların tespiti ve yıkılmasıyla ilgili kuralı anlattı:

*

“Vatandaşımız, eğer oturduğu binayı riskli görüyorsa kolayca tespit yaptırabilir. Bunun yolu açık. Bunun için binada oturanların anlaşması gerekmez. Bir kişi bile başvursa yeter. Vatandaş, bizim yetkilendirdiğimiz kuruluşlara başvuru yapacak ve binasının riskli olup olmadığını tespit ettirecek. Eğer oturduğu bina riskliyse yerel yönetimin o binayı 60 gün içinde yıkması gerekir. Eğer yerel yönetim 60 gün içinde yıkmazsa bakanlık binayı yıkar. Kural budur”.

*

Peki ama riskli binadan çıkan vatandaş ne yapacak? Nerede barınacak? Benim üzerinde durduğum asıl konu buydu... Bakan Murat Kurum, bu konuda da şunları söyledi:

*

“Biz vatandaşımızı yalnız bırakmayız. Yüzde 40’lara, yüzde 50’lere varan indirimlerle yeni ev sahibi olma imkânı sunuyoruz. 15 yıla varan vade hakkı tanıyoruz. Taşınma yardımı yapıyoruz. Kira yardımı yapıyoruz. Yani ‘Riskli binalarda oturmayın’ deyip bırakacak bir anlayışa sahip değiliz. Vatandaşımıza her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu işin asıl çözümü kentsel dönüşümdür. Bu siyaset üstü bir konudur. Bakanlık, belediye, vatandaş... Hepimiz elbirliğiyle bu dönüşümü gerçekleştirmeliyiz”.

*

Bu yaklaşıma hiçbir itirazım olmaz, olamaz. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Saygı

    09 Kasım 2020 18:10
    0 0
    Bidon ' un muhalafeti güçlendireceğiz dediği eski AKP liler . Ak Partiden ne kadar eksilirse diğer CHPKK lıların işine o kadar yarar hesap basit. Amaç hiç bir zaman ülkeyi yönetmek olmadı , yönetilemez kukla idarecili bir ülke arzuladılar. Ama Allah onların hesaplarını başlarına çevirsin inşallah...
  • KULO

    09 Kasım 2020 10:27
    0 0
    Merak etme sn. hakan, bu kalın kafalı muhalifler, olaylar senin dediğin gibi bir olursa "mühür kimdeyse süleyman odur" deyip çok normal bir durummuş gibi hiç yüzleri bile ekşimeden memleketi teslim ederler. Bu satılmışlardan bunları görürsek şaşırır mıyız. el cevap: hayır, hiç...
  • Namyelüs

    07 Kasım 2020 22:49
    1 0
    Bizim muhalefetin yapmaz dediklerini basın önünde değil de perde arkasında söyleyemiyeceğini, söyleyebilir misin? Biden'in muhalefete ne için daha çok destek vaat ettiğini zannediyorsun.Bu yazdıklarına 6 ay sonra ''Ah kafa,keşke yazmasaydım'' diye dövünürsen...Hiç şaşmam.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;