SİYASET

Ahmet Hakan : Ali Babacan partisini numara çekerek kurdu

Tarih
10 Mart 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

ŞÖYLE bir numara:

*

“Abdullah Gül’le araları açıldı... Gül taraftarları, Babacan’a küskün... Babacan ile Gül arasında ihtilaf var...” türü uydurma haberler uçuruldu piyasaya...

*

Amaç ne?

Amaç şu:

Abdullah Gül’ün daha bağımsız bir çizgide kalmasını ve “çatı adaylığı” için daha münasip bir zeminde durmasını sağlamak.

*

Daha ilk günden samimiyetsiz bir müsamere!

Hay bin kunduz!



BABACAN’IN PARTİSİNE DAİR

ali babacan ile ilgili görsel sonucu- Kurucular arasında en şaşırdığım isim Gülay Göktürk oldu. Nedenini bilmiyorum ama şaşırdım.

*

-Ahmet Edip Uğur... Balıkesir’in ağlayarak makamını terk eden belediye başkanı... O da kurucu olmuş... Umarım bir daha ağlamak durumunda kalmaz.

*

-“DEVA” güzel bir isim ama bu partiye kimse “DEVA” demez. Demokrasi ve Atılım Partisi’ni “DAP” diye kısaltıp geçerler ki o da “DAP Yapı” adlı şirketi çağrıştırır.

*

- Çokça eski AK Partili alınmış, bir tutam liberalle karıştırılmış, üzerine bolca genç serpiştirilmiş ve bir miktar iş insanıyla servise hazır hale getirilmiş... Olay bu bence.

*

- Babacan, sanırım pek şanslı biri değil... Baksanıza: “Ekonomi baş aşağı gidecek, aç kalan millet ‘Yetiş ya Ali, yetiş ya Babacan’ diye inim inim inleyecek” diye kuruluşu sürekli ertelenen partinin kurulduğu gün, Türkiye ekonomisinin işine yarayacak bir gelişme yaşandı: Petrol fiyatları tepetaklak gidiyor! Domates, neredeyse petrolden daha değerli hale geldi.

*

- Şaka bir yana, ben Davutoğlu/Babacan partileri için yapılan “İki puan biri tırtıklar, üç puan biri tırtıklar... Ve AK Parti yıkılır” türü yorumlara pek katılmıyorum. İkili cepheleşme ortamına tam olarak teslim olmuş bir memlekette, tırtıklama beklentisi içine girmek pek gerçekçi gelmiyor bana.

*

- Son söz: Çıktıkları bu yeni yolda başarılar diliyorum Babacan ve arkadaşlarına.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;