SİYASET

Abdurrahman Erzurum : Türkmenlerden Türkiye’ye uzanmak istiyorlar

Tarih
27 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Erzurum

Eli kanlı Esed rejimi, ülkesinin insanını tonlarca varil bombası ile katletmesinin ardından şimdi de Türkmen Dağı’nı hedef aldı. Belli ki amaçları derin. İran ve Rusya’nın da bu kanlı ellere eşlik etmesi, Türkiye’nin güneyini, Kuzey Suriye’yi işaret ediyor.

Peki, burada ne var?

İşte bu soru ‘Neden Bayırbucak?’ sorusunun da yanıtını bizlere verecek.

Herhangi bir radikalleşme eğilimi olmayan, deyim yerindeyse kendi yağında kavrulan ve haksız toprak isteği de bulunmayan Türkmenlere yönelik bu ‘topyekün’ saldırının kuşkusuz böylesi derin nedenleri olmalı.

BİR UCU ‘MİT’ OLAYINDA BİR UCU PKK

Bu olay 17-25 Aralık döneminin önemli aşamalarından olan MİT TIR’larının durdurulması olayına kadar uzanıyor. Olayın bir diğer ucu da kuşkusuz ki PKK’nın kantonlarına…

MİT TIR’ları olayını hatırlarsak, orada Bayırbucak Türkmenleri’ne yönelik yardımların ‘Paralel’ polisler tarafından durdurularak Türkiye’nin ‘savaş suçu işliyor’ suçlamasına maruz bırakılmak istendiği bir süreci yaşamıştık. Hainlik ile hem Türkiye uluslararası alanda zor durumda bırakılacak hem de Suriye iç savaşının önemli noktalarından olan Türkmen Bölgesi’ne gönderilen insani yardımların önü kesilecekti.

ANA HEDEF TÜRKİYE

Böylece iki hedeften tek bir ana hedef olan ‘Türkiye’ vurulacaktı ama gerek devletin dik duruşu gerekse hainlerin bu tuzağının açığa çıkması, emellerinin gerçekleşmesini engelledi. Burada Türkmenleri vurarak Türkiye’nin itibarını sarsmak ve Suriye’nin geleceğinde söz sahibi olmasını engellemek ve Arap Yarımadası’nda düzenlemelerle Türkiye’yi devre dışı bırakmak ve Kürt Koridoru’nu tamamlatıp adım adım kukla Kürt Devleti’ni kurdurmak da planlar gelişmelerin seyrine uygun amaçlar.

Bugünkü tablodan baktığımızda da bölgesel olarak oluşturulmak istenilen PKK-PYD koridorunun kendilerince ‘güvenli bölge’si Bayırbucak’ın da düşürülmesi ile oluşturulacak. Eğer Bayırbucak düşerse, buradan sonra en büyük amaç Cerablus olacak. Bu iki kritik alan Türkiye’nin de bölgede dışlanması stratejisini gözler önüne seriyor.

PKK’nın ülke içindeki saldırılarının nedenine de göz kırpan bu hedefler silsilesinin nihai amacı da bir PKK/PYD devletleşmesi söylemini meşrulaştırmak.

‘NEDEN BAYIRBUCAK?’IN CEVABI

Kobani olayları, PKK’nın saldırıları, siyaset arenasından terör arenasına kayan süreç ve son gelişmeler Türkmenler üzerinden Türkiye’nin varlığına tehdidi de açığa çıkarıyor. Bu amaçlarına bakıldığında ‘Neden Bayırbucak?’ sorusunun da yanıtını almış oluyoruz.

Bu stratejik noktaların ele geçirilmesi ile Türkiye’nin Suriye’nin geleceğindeki dostane temaslarının da önü kesilmiş olacak. Türkiye’nin bu bölge ile bağı, istilacı PKK/PYD’nin rızasına kalacak.

Türkmenler bu bölgeden sürgün edilerek bölgenin nüfusu şu anda İran’dan Afganistan’dan gelen Esed’e destek veren  Şiiler yerleştirilecek Türkiye bu durumda  Ortadoğu’da  yaptırım gücü zayıflayacak enerji de pazarlık gücü zayıflayacak kukla Kürt devletinin kurulması  sağlanacak.

Ajanshaber.com
27 Kasım 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;