SİYASET

Abdurrahman Erzurum : BEKLEDİĞİMİZ ORTADOĞU KAOSU KAPIMIZDA !

Tarih
14 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Erzurum

Ortadoğu ülkelerinde yıllardır yaşanan tehlikeli kaos kapımıza dayandı. Evet, durum bu derece tehlikeli boyutlara ulaştı. Bunun en büyük göstergelerini şu günlerde Doğu’da yaşıyoruz.

Diyarbakır’da belli ilçelerde yaşananlar, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçesinde Bakanlık yazısı ile öğretmenlerin ilçeleri terk etmeleri ve hastanelerde bulunan doktorlar ile hemşirelere ‘bulunduğunuz hastaneden dışarı çıkmayın’ talimatı aslında bizi sınırın hemen dışına götüren bir dürbün misali yaşananların ve yaşanacak olanların ipucunu veriyor.

 

Şimdi vereceğim rakamlar üzerinden de durumun vahametini ve olası yıkıcı sonuçlarını daha iyi anlayabiliriz.

Cizre ve Silopi’ye 2000’e yakın özel harekât polisi, 400’e yakın PKK’lıyı –ki bu rakam şehir içi düşünüldüğünde çok ciddi bir rakam- temizlemek için büyük bir operasyona hazırlanıyor. Bu operasyon bugün ya da yarın gerçekleşecek.

İşte bölgeden yazılı talimatla çekilen öğretmenler ve hastanelerde dikkatli olması gerektiği belirtilen doktor ve hemşireler için durumun önemini şimdi daha iyi anlayabiliriz.

Peki, bu bölgesel olay sadece Türkiye’nin iç güvenlik meselesi ile mi alakalı? Hayır.YAŞANANLAR İÇ GÜVENLİK MESELESİ DEĞİL EGEMENLİK MESELESİ

CİZRE VE SİLOPİ’DEN BAYIRBUCAK’A UZANAN YOL

 

Cizre ve Silopi’de yaşananlar sınırın ötesine uzanıyor. Bizim yıllardır televizyonlardan izlediğimiz ve ‘Ortadoğu bataklığı’ olarak adlandırılanlar işte şimdi tam olarak kapımıza dayandı.

Aslında bölgesel olarak PKK ile mücadele şeklinde cereyan eden operasyonlar Türkiye’nin kapısındaki bu belayı def etmek için bir başlangıç olacak.

 

PKK'nın şehirlere inmesi de bu planın bir parçası! Rusya’nın ve bazı ülkelerin Türk sınırındaki varlıkları için büyük ilgi gösterdiği PKK ve yan örgütlerin Güneydoğu illerindeki kritik noktalarda şehir merkezlerine kadar inmesinin nedeni de bu planla bağlantılı.

Amaçlanan Kürt devleti için kuşkusuz ki en önemli olan Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’la kurulması elzem olan bu bölge.

 

PKK’nın şehirlerimize kadar inmesinin amacını gören ve Türkiye’yi bu kaos planından uzak tutma girişimidir bugün yaşadıklarımız.

 

Rusya’nın ve Suriye’nin Bayırbucak Türkmenlerine saldırıları da aynı planın önemli parçalarından. Daha önce de belirttiğim gibi bu koridor Akdeniz hayali ile ‘enerji savaşı’ içinde olan Rusya’nın vazgeçilmezi.

 

Bu noktada yaşananlar aslında Türkiye açısından bir savunma değil, mücadeleyi gerektiyor ve bunu gören Türkiye de gereken neyse gerektiği yerde yerine getiriyor.

 

Türkiye’nin de bu çemberde bir planı var. Bizde Rusya’nın eylemlerini önceden görerek hareket ediyor ve onlardan farklı olarak hukuki altyapısı olan gerçekçi adımlarla hareket ediyoruz.

İşte bu da Rusya’nın sinirlerini geren bir husus. Türkiye’ye karşı gittikçe sertleşen üslupları ve söylemleri ile bunu ortaya koyuyorlar.

Ajanshaber.com
14 Aralık 2015






YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;