SİYASET

Abdurrahman Dilipak : 16 Nisan ve sonrası!!

Tarih
11 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Dilipak
 Meral abla”dan söz etmek istiyorum. Meral Akşener’den! Yazık, çok yazık.. Göz göre göre intihar etti. “Tosya’ya pirince giderken, evdeki bulgurdan da oldu”.. Hangi akıl bu.. 

Bu referandum iki kişi için siyasi intihar anlamı taşıyor. “Yurtta sulh”çu Akşener ve Temel Karamollaoğlu!

Temel Karamollaoğlu bu kampanyada doğru düzgün meydanlara da çıkmadı, çıkamadı. CHP ile de, Akşener’le de yan yana gelmedi. Ekranlarda da yoktu, meydanlarda da.

BBP uzun bir istişareden sonra tercihini yaptı. SP öyle kapsamlı bir istişare de yapmadı.. Bu referandum sonuçlarında SP’nin etkisini görmek mümkün olmayacak ama, ilk seçimlerde SP’nin geldiği yeri hep birlikte göreceğiz.. Karamollaoğlu’nun görevine devam edip etmeyeceğini de bilmiyorum.

Akşener’in ne yapacağı konusunda da bir netlik yok. Belki onun rotası ile ilgili olarak Pensilvanya’dan gelecek işarete bakmak gerek! Yeni bir siyasi oluşuma gidebilir.. Tabii bu yönde bir karar verecek olurlarsa, diğer partilerdeki adamlarını da göreve çağıracaklardır. Teorik anlamda bu yöntemle mecliste bir grub bile kurabilirler.. Ama sanırım bu hayalleri de gerçek olmayacak. FETÖ’cü olmak “Cüzzamlı” olmak gibi bir şey. Kimse “batacağını bildikleri” bir gemiye binmek istemeyecektir.. Bu milletten korkacaklardır. Takıyyecilikleri bu kez tersine bir yöntemle kendilerini vuracak..

FETÖ’nün her partide kripto elemanları var. Onların birkaç katı menfaat ilişkisi kurdukları kişiler var, onların da birkaç katı da haklarında bilgi-belge ele geçirdikleri, telefonlarını dinleyerek, aleyhlerine bilgiler ele geçirdikleri, fabrikasyon belge ürettikleri, “bal tuzakları” kurarak ağlarına düşürdükleri, zavallı şantaj kurbanları var. Bunları hep birlikte düşündüğünüzde, aslında güçlü bir grub kurabilirler, ama bu işler o kadar kolay değil.. O bilgi ve belgeler başkalarının da ellerinde var, kriptolar da deşifre oldular, çıkar ilişkisi kurdukları çevrelerde servet ve itibarlarını kaybettikten sonra içeri girmekten korkuyorlar. Onun için kimse başına iş almak istemeyecektir..

Meral Akşener böyle kirli bir oyuna nasıl alet oldu, anlayamıyorum.. 28 Şubat davasındaki, Şevket Kazan’la birlikte takındıkları tavır kafaları karıştırdı. Demek ki, o günden kripto ilişkiler içindeydiler..

MHP’de bayrak açarken birkaç ay sonra başbakan olacağını hayal ediyordu. O gün 15 Temmuz’un “Yurtta Sulh Konseyi”nden haberimiz yoktu. Meğerse “Meral abla” sabırsızlanmış ve yola erken çıkmıştı..

O artık bitti. Öyle zannediyorum ki, FETÖ soruşturmasının ileri aşamalarında sıra Akşener’e de gelecektir.. Eğer millet vicdanında kendine yer bulmak istiyorsa, 28 Şubat günlerinden, hatta daha öncesinden başlayarak bugüne kadar geldiği yol ve varmak istediği hedefler hakkında millete samimi itiraflarda bulunmak ve bu ihanet çetesini deşifre etmek zorundadır..

Son umutları 16 Nisan’dı. O da bitiyor.. Hoş Gülen’de tarih ve senaryo bitmez.. Bunlar da kerameti kendinden menkul bu ajanlara inandıkları sürece burunlarının dikine gitmeye devam edeceklerdir.. Kimi Gülen’in esoterik güçlerinden korkuyor, kimi, FETÖ’nün arkasındaki yabancı istihbarat örgütlerinin öfkesinden.. Allah’tan korkun be kardeşim, Allah’tan korkun!

Bakalım, bu süreçte “dut yemiş bülbül”e dönen, AKP’liler ne yapacaklar.. Meral abla, Temel Karamollaoğlu, diğer partilerdeki kriptolardan devşirecekleri kim varsa, Abdullatif Şener filan ortak bir platformda buluşabilirler mi?

Düşünsenize Mason Locaları da bu işe el atarlarsa, CIA, MOSSAD, MI6, Vatikan el birliği ettiklerinde, özgül ağırlıkları bakalım AK Parti karşısında bir alternatif oluşturacak mı?

CHP ya da Kılıçdaroğlu AK Parti için bir alternatif değil.. Şu anda başka bir alternatif de yok..

Bu anlamda bu referandum Türkiye için bir milad olacak.. Bu referandum, sınırlı bir anayasa değişikliğinden çok daha fazla bir anlam ifade ediyor.. Bu referandumdan sonra taşlar yerinden oynayacak. AK Parti de, CHP de, MHP de yeniden şekillenecek.. Her kesimden “Yeni oluşumcular” da boylarının ölçülerini alacaklar.. 

Bu referandum sadece iç politik dengeler açısından değil, bölgesel politikalar, Türkiye’nin NATO, ABD ile ilişkiler ve AB ile ilişkileri açısından da yol ve yön gösterici olacaktır..

Birkaç gün sonra Türkiye’de Suriye, Irak, Kerkük, Musul oylanacak.. AB, NATO oylanacak. 

Bu referandum FETÖ ve PKK’ya, onların yerli ve yabancı dostlarına, destekçilerine verilen bir cevap olacak..

Bu referandum, bir kere daha söylüyorum, sınırlı bir Anayasa değişikliğinden çok daha fazla bir anlam ve değer taşıyor..

Bu referandum 15 Temmuz’a ve arkasındaki ülkelere verilen bir cevap olacak.

15 Temmuz bir dönemin sonu, yeni bir dönemin başlangıcı olacak..

Bu sonucu daha anlamlı kılmak için herkesin üzerine düşen görevler var.. Zaman dar ve yapılacak çok iş var.

15 Temmuz da bu mücadele bitmeyecek.. Hayır, daha yoğun, daha heyecan verici yeni bir döneme geçeceğiz. Evet “Şeytan tatile çıkmayacak”, aksine fazla mesai yapacak. Biz de durmayacağız.

3 aylardayız, önümüzde Ramazan var. Gelişmeler doğru yönde ve ileri doğru. Yürüyüşümüz devam ediyor..

16 Nisan’da F. Gülen oylanacak aslında. Şimdi mühür sizde ve söz milletin artık.

Selâm ve dua ile.

Akit
11 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;