GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : PKK’nın sivil katliamı ve Biden’ın sınavı

Tarih
15 Şubat 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Muhammed Omar, 9 aylık.

Bedirhan bebek, 11 aylık.Celin Naz Aydın, 3 yaşında.

Eren Bülbül, 16 yaşında.

Yasin Börü, 16 yaşında.

Sadece birkaçının ismini yazabildiğimiz bu bebekler, çocuklar, gençler PKK tarafından katledildi. Karnında kurşun deliği olan çocuklardan dolayı Öcalan’a “bebek katili” denildi. Buna rağmen Batı dünyası PKK ile ilişkisini sürdürdü. Suriye’de ise müttefikimiz ABD, 20 bin TIR dolusu silah verdi. PKK şimdi de bir süredir elinde olan 13 vatandaşımızı şehit etti.

BIDEN NE YAPACAK?

biden ile ilgili görsel sonucuŞimdi ABD başta olmak üzere Batı’nın ne diyeceği önem kazandı. Çünkü Biden yönetimi, Yemen savaşında sivilleri öldürdüğü gerekçesiyle Suudi Arabistan’a olan desteğini kesti. Sivil katliamı konusunda müttefiki Suudi Arabistan’ı bile gözden çıkaracak kadar duyarlı olan Biden yönetimi, 13 sivil vatandaşımızı katleden PKK’yı yüksek sesli kınayıp, YPG ile işbirliğini sona erdirecek mi?

MACRON’UN SINAVI

YPG’li teröristleri Elysee Sarayı’nda kabul eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bir sınavla karşı karşıya. Macron, PKK’nın sivil katliamını kınayabilecek mi? Batılı liderler şu ana kadarki sessizliklerini bozup, PKK’ya karşı tavır alabilecekler mi?

GARA HAREKÂTININ ÖNEMİ

gara harekatı ile ilgili görsel sonucuMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar kısa bir süre önce, “Kandil mitini bitirmemiz lazım” demişti. Irak’ın 40 kilometre içinde icra edilen Gara harekâtı ise Kandil’e yönelik operasyonun ilk adımıydı. Kandil bir süredir abluka altında tutulduğu için PKK’nın Gara bölgesini aktif hale getirdiği yönünde istihbarat alınıyordu. Gara hem kış üstlenmesi ve hem de lojistik anlamında “küçük Kandil” olma yolundaydı. Kandil, Gara’dan mobilize ettiği teröristleri Türkiye’ye sokmayı planlıyordu. O nedenle Gara harekâtı stratejik öneme sahipti. PKK’yı doğudan batıya doğru sürüp, Türkiye’ye sızmaların önlenmesi amaçlanıyordu. Bu hedef sağlandı.

PKK’YA ŞOK YAŞATILMALI

Ancak PKK, elinde tuttuğu 13 sivil vatandaşımızı katlederek, yeni bir vahşete imza attı. Gara operasyonunda 3’ü örgüt yöneticisi olmak üzere, 53 terörist etkisiz hale getirildi. Ancak yetmez. 13 şehidimizin bedeli çok ağır bir şekilde ödetilmeli. Cemil Bayık mı olur, Murat Karayılan mı olur yoksa Kandil’in başlarına geçirilmesi mi olur orasını bilmem, ama PKK’ya ağır bir şokun yaşatılması gerekiyor.

DEMİRTAŞ VE HDP KINAYABİLECEK Mİ?

demirtaş pkk ile ilgili görsel sonucuPKK’nın 13 sivil vatandaşımızı katletmesi karşısında ABD Başkanı Biden ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un tavrı önemli de Selahattin Demirtaş ve HDP yönetiminin tavrı önemli değil mi? Barışı, kardeşliği, demokrasiyi, sivil katliamlarını dillerinden düşürmeyen Demirtaş ve HDP yönetimi, 13 sivil vatandaşımızı vahşice katleden PKK’ya karşı seslerini yükseltebilecekler mi? “Hiçbir sivil öldürülmesin” gibi genelgeçer bir ifade ile değil, “PKK’yı elinde bulundurduğu sivilleri katlettiği için kınıyoruz” diyebilecekler mi? Desinler, alkışlayacağım.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU, ‘PKK’ DİYEMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, PKK’nın katlettiği 13 şehidimizle ilgili taziye mesajı yayınladılar ama PKK’ya PKK diyemediler. Kılıçdaroğlu, 13 şehidimiz için hem görüntülü hem de yazılı mesaj yayınladı. “Terör nereden ve kimden gelirse gelsin lanet okuyacağız” dedi. Bu dili hatırladınız mı? kılıçdaroğlu gara ile ilgili görsel sonucuPKK’nın her katliamından sonra HDP’liler tarafından yapılan açıklamalarda kullanılan dildi. PKK terörü diyemedikleri ve devleti suçlamak istedikleri için terör nereden gelirse gelsin derlerdi. HDP’lilerin dilini kullanan Kılıçdaroğlu, hem görüntülü hem de yazılı mesajında “PKK” diyemedi. PKK terörünü lanetleyemeyen CHP Lideri taziye mesajında ne ilgisi varsa iktidarı hedef aldı. “İktidar sahipleri bizden ve sizden diye bağırarak konuşuyor” dedi.


Ekrem İmamoğlu ise “Gara bölgesinde terör örgütü tarafından şehit edilen” demeyi tercih etti. Belli ki Kılıçdaroğlu’da İmamoğlu’da “Dostları” HDP’yi küstürmemek için bu yolu tercih ettiler ama Türk milletini üzdüler.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;