Referandumda millet, sandıkta çok önemli mesajlar verdi. Kürt oyları ise adeta kişiye özel yazılmış bir mektup gibiydi. Bugün bölgedeki sonuçlar üzerine yapılan değerlendirmeleri ve ileriye dönük olarak belirlenmiş olan bir tarihi paylaşmak istiyorum.
1- Kürtler geleceklerini Türkiye’nin içinde aradıklarını bir kez daha ortaya koydular. Araştırmalarda, bölgenin geleceğini Türkiye’de aradığına ilişkin oranlar yüzde 85’in altına düşmüyor.
2- Bölge halkı hendek ve barikatlardan PKK’yı sorumlu tutuyor. Kandil’in peşine takılması nedeniyle HDP ile arasına mesafe koydu. Ama halk tam olarak devlete yüzünü dönmedi.
3- Referandum sonuçları Kürt sorununun çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini güçlendirdi. Çözüm süreci yanlışlarına rağmen yararlı oldu. Devlet, Kürt sorununun sivil yöntemlerle çözümü yönündeki iradesini gösterdi. Ama örgüt barikat ve hendekler kurarak çözümü sabote etti.
Hiç yorum yapılmamış
4724 kez izlendi
1676 kez izlendi
1145 kez izlendi
630 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.