SİYASET

Abdulkadir Selvi : Muhalefetin Togg’la sınavı

Tarih
26 Ekim 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

29 Ekim’de Cumhuriyet’in ilanını kutlarken ilk yerli ve milli otomobilimiz Togg üretim bandından indirilecek.

Gurur verici bir şey. Bu millet yıllarca kendi ürettiği otomobilin rüyasını gördü. Hele yıllarca Devrim Otomobili’nin başına gelenleri bildiğimiz için Togg bizim için bir hayalin gerçeğe dönüşmesiydi. Ama başardık. Artık yollarımızda kendi otomobilimiz de olacak. Togg bütün bir milletin gururudur. Bu işin iktidarı, muhalefeti olmaz.

Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinliklerinden sonra Togg’un üretildiği Bursa Mudanya’daki tesislerde bir tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene muhalefet liderlerini de davet etti.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER

Togg milli bir proje olduğu için muhalefet liderlerinin katılması onlara prim yazardı. Ama ne oldu? Önce Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağı açıklandı. Faik Öztrak, “Bu davet şirket yönetiminden gelseydi seve seve katılır, seri üretim bandından inecek ilk aracı da ayakta alkışlardık” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı milli bir projenin açılışına davet ediyor, katılmıyorsun, bir de şirket davet etse katılırdık de.

‘Özrü kabahatinden büyük’ sözü herhalde bugünler için söylenmiş.

Milliyetçi bir lider olan Meral Akşener ise Togg’un açılışında olmak yerine, programı önceden hazırlandığı için katılamayacağını açıklamış.

Kimse katılmasa dahi Akşener’in katılması gerekirdi. Çünkü milliyetçi olan bir lider ‘Önce devletim, sonra partim’ der. Milliyetçi bir lider olarak Akşener’in ilk yerli ve milli otomobille herkesten çok gurur duyması gerekirdi.

Türkiye’yi düşünen bir muhalefet Togg’un açılışına katılmaktan niye kaçınır? İnsan sormadan edemiyor. Siz iktidara mı muhalefet ediyorsunuz yoksa Türkiye’ye mi?

MUHALİF GAZETECİLERİN DAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Ekim Cuma günü açıklayacağı Türkiye Yüzyılı programına muhalif gazeteciler de davet edildi. Çok iyi yaptılar. Muhalif de olsa iktidara yakın da olsa gazeteci gazetecidir.

AK Parti hangi strateji belgesini açıklarsa açıklasın, 2023 için Türkiye’ye ne vaat ederse etsin bu kadar etkili olmazdı. Muhalif gazetecilerin davet edilmesiyle birlikte stratejinin ilk adımı doğru atıldı. Gömleğin ilk düğmesi doğru iliklendi.

Doğruya doğru...

BİTLİS’TE BEŞ MİNARE

Sabah dilimde “Bitlis’te Beş Minare” türküsüyle düştüm yollara. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile istikamet Bitlis... Ulaştırma Bakanı Bitlis’e gelince sordu, “Beş minareyi buldun mu?” diye. Bitlis’te beş minareyi buldum ama daha da güzeli Bitlis’i bir şantiye halinde buldum.

Demirel’le ve Özal’la birlikte gelmiştim Bitlis’e. Ortasından Bitlis çayının geçtiği meydanın perişan hali üzmüştü. Bu kez tarihi binaların etrafındaki yapılar yıkılmış, Bitlis çayının üstündeki binalar yıkılmış ve Bitlis’in tarihi dokusu ortaya çıkmış. Çevre düzenlemesi tamamlandığında Bitlis’te beş minare de olur 15 minare de. Ben Bitlis’te bu kadar tarihi bir doku olduğunu görmemiştim. Çünkü Bitlis Kalesi dahi görülecek durumda değildi.

YENİ BİTLİS DOĞUYOR

Bitlis Çarşı’nın üzerinden 170 bina ve 640 bağımsız yapı yıkılmış. CHP’li Faik Öztrak ve Meral Akşener, Bitlis’e gelince, “Define için kazıyorlar” demişler ya, doğru söylemişler. Bildiğiniz gibi define bulamamışlar ama Bitlis Çayı ve tarihi doku ortaya çıkmış. O yönüyle bakınca defineyi bulmuşlar denilebilir. Bitlis çayının üstünde bir köprü olduğu biliniyormuş, binalar yıkılınca 9 tarihi köprü daha ortaya çıkarılmış. Bitlis adeta küllerinden yeniden doğuyor. Yeni bir Bitlis ortaya çıkıyor. Öyle ki tur operatörleri şimdiden Bitlis’le ilgili hazırlıklarına başlamışlar bile.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;