SİYASET

Abdulkadir Selvi : Milletvekili listelerini ne bekliyor?

Tarih
14 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

MUHARREM İnce’nin Meral Akşener’i ziyaretinde ilginç bir diyalog yaşanıyor. İnce, “Siz ikinci tura kalırsanız beni yardımcı olarak alır mısınız” diye soruyor. Akşener, “Olabilir” diyor.

İnce bu kez, “Ben ikinci tura kalırsam siz benim yardımcım olur musunuz” diye soruyor. Akşener“Yardımcınız olmam. Çünkü ben Cumhurbaşkanı seçileceğim”karşılığını veriyor.

Akşener’in bu tavrı sürpriz değil. Temel KaramollaoğluAbdullah Gül’ün ortak adaylığı teklifini getirdiğinde de Akşener benzer bir tavır sergilemişti. Karamollaoğlu“Abdullah Gül aday olursa Erdoğan ilk turda seçilemiyor” demiş, Akşener’den Gül’ü desteklemesini istemişti. Akşener“Sizinle aynı kanaatte değilim. İkinci tura ben kalıyorum. Ben Cumhurbaşkanı seçileceğim” diye kestirip atmıştı.

Gül formülünün başarısızlığa uğramasını sağlayan Akşener, bu kez de Muharrem İnce’nin ikinci tur önerisine kırmızı kart göstermiş oldu. Kılıçdaroğlu’nun, Gül’ün ortak adaylığına destek verdiği süreçte CHP’nin kadın oylarında Akşener’e ciddi bir yöneliş söz konusuydu. Ancak Muharrem İnce’nin adaylığı bu yönelişi durdurdu. KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır“İnce’nin aday olması CHP’li olduğu halde Meral Hanım’a oy veririm diyenlerin önünü kesmiş oldu” diyor.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Beltan YILMAZ

    15 Mayıs 2018 01:36
    0 0
    Selamlar 2 Tura sayın Inci kalsa bile Çekilip Meral hanımı Sayin Cumhurbaşkanı mızın karşısına çıkaracaklar bundan muharem bey bile haberi yok belki ben yazdım Bu İŞ 1 turda biter biter Inşaallah
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;