GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Kılıçdaroğlu’ndan ilkeler ittifakına yeşil ışık

Tarih
28 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
 Meclis’te hareketli bir gündü.
Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, Milliyet’ten Serpil Çevikcan, Cumhuriyet’ten Ayşe Sayın ve Hürriyet’ten Deniz Zeyrek ile birlikte önce Başbakan Binali Yıldırım’la sohbet ettik, sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldik. 

Başbakan’a BMGK’nın Suriye’yle ilgili ateşkes kararının Afrin operasyonunu kapsayıp kapsamadığını sorduk. “Hayır kapsamıyor” karşılığını verdi. Rusya ve Fransa yetkililerinin Afrin’i kapsadığı yönündeki sözlerini hatırlattık. Başbakan, “Herkes her şeyi söyleyebilir. Önemli olan bizim ne söylediğimizdir. Biz başkasının söylediğiyle hareket etmeyiz” dedi. “Kapsamıyor”diye kestirip attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’teki makam odasında bir araya geldik. Söz doğrudan sağlık durumuna geldi. Kemal Bey, “Aynı rahatsızlık pederde de var, abimde de var” dedi. Ancak araya kurultay girince operasyonu geciktirmiş.

Dinlenme imkânı bulup bulmadığını sorduk. “Belki de genel başkan olduktan sonra en çok dinlendiğim dönem” diye karşılık verdi. Dinlenirken, kitap okuduğunu söyledi. Soner Yalçın’ın yeni çıkan kitabı, ”Saklı Seçilmişleri” okumuş.

Kemal Bey, önümüzdeki hafta askerlik görevini yapan oğlu Kerem’e kavuşacak. Kerem Kılıçdaroğlu 6 Mart günü tezkere alıyor. “Gelecek evlilik hazırlıkları yapacak” derken Kılıçdaroğlu’nun gözlerinin içi gülüyordu. 

Hâl hatır kısmından sonra CHP Lideri’ne birbiri ardına sorularımızı sıraladık. 


TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VAR
İlk soru ittifakla ilgiliydi. İYİ Parti lideri Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ilkeler ittifakı önerisine nasıl baktığını sorduk.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    28 Şubat 2018 20:03
    0 0
    ne güzel işte devlet beyin ilkeli prensip sahibi bir cümbüş ittifakına itirazı yok. hele refahçılarla atatürkçülerin halvete girmesi. yani tam bir olay. ne sıvas olaylarının iftira yiyenleri, ne 28 şubatta zulme uğrayanlar,ne yetti gari çekin gidin diyen zangoç takımı.İgayet güzel birleşiyorlar. hadi KEMALİST TAYFA AŞAĞIDA ATAYA HESAP VERECEK, nasıl refahçılarla berabersiniz diye.. DE ASIL MAHŞERDE REFAH TAYFASINA NASIL OLDU İŞ DİYE SORULMAYACAK MI YAHU..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;