SİYASET

Abdulkadir Selvi : Her şey kontrol altında

Tarih
13 Kasım 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Ekonomi yönetimindeki değişimlerden sonra dikkatli bir şekilde takip etmek gerekiyor.

Kaos da yaşanabilir, sıçrama da yapılabilir. Yeni ekonomi yönetimi işbaşı yaptı. Piyasalar değişime destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da piyasaların desteğine işaret ederek, “Doğru yapmışız” dedi. Yeni döneme ilişkin olarak, “Hayırlı olsun” dediğimizde de “İyi olacak inşallah” diye karşılık vermişti. O nedenle ekonomi yönetimindeki değişiklik hem siyasette hem ekonomi çevrelerinde olumlu karşılandı. Bu hafta içinde dövizde patlama olması bekleniyordu, tam aksine dolar hızla geriliyor. Bunlar piyasanın desteğini göstermesi açısından olumlu. Ancak bir süre sonra atılacak adımlarla da desteklenmesi gerekiyor. Şu ana kadar piyasalar değişimi fiyatlandırdı. Bundan sonra artık icraatı fiyatlandırmak isteyecekler. Ekonomi yönetiminin bu yönde yoğun bir çalışma içinde olduğu söyleniyor. Son dakika haberi: Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin perde arkası! Tüm Türkiye bekliyor... - Son Dakika HaberlerCumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından, “Her şey kontrol altında” deniliyor. Yeni dönemi, ‘ekonomi yönetimi+Erdoğan’ olarak düşünmek gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemde ekonomik kararların daha çok içinde olacak. Daha doğrusu geminin dümeninde Erdoğan olacak. AK Parti milletin sofrasındaki ekmeği büyüttüğü için kendisi de büyümüştü. Ekmek küçülürse, iktidar da küçülür. Erdoğan bunun farkında.

EKONOMİ YÖNETİMİ İŞ DÜNYASI İLE BULUŞACAK

Futbol sadece futbol olmadığı gibi ekonomi de sadece ekonomi değil. Hukuk, ekonomi kadar önemli hale geldi. Biri olmazsa diğeri olmuyor. Çünkü sermaye ürkek. Hukuki güvenceye sahip olduğu zaman yerli yatırımcı yatırım yapıyor, yabancı sermaye o ülkeye geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı önümüzdeki hafta iş dünyası ile bir araya gelecekler. TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM, ASKON gibi kuruluşlar katılacak. Hükümetle iş dünyasının buluşmasının gündeminde ne olacak? Adalet Bakanı Abdulhamit Gül“Mülkiyet hakkı, maddi-manevi hakların korunmasıyla ilgili aleyhe olan hükümlerin eskiye götürülmemesi gibi birtakım düzenlemeler olacak” dedi. Tabii ki iş dünyasının önerileriyle bu paket daha da zenginleştirilecek.

O Bakan ekonomideki çöküşü itiraf etti! Dikkat çeken Lütfi Elvan paylaşımı - Son dakika haberlerGözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iş dünyasının buluşmasına çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Kasım’da TOBB’un düzenleyeceği ‘Türkiye Ekonomi Şurâsı’na katılacak. Ekonomi yönetiminin de tam kadro hazır bulunacağı buluşma önemli. Çünkü bir gün sonra da Merkez Bankası’nın para politikası kurulu toplanacak. Faiz artışı olacak mı, olmayacak mı, ona bakılacak.

REFORM SÜRECİ YENİDEN BAŞLIYOR MU?

Bir dönemler reformları, demokratikleşmeyi, özgürlükleri konuşuyorduk. Parlak bir geleceğe doğru yüründüğünden kuşkumuz yoktu.

Ne zaman ki Gezi olayları oldu, 17-25 Aralık darbesi yaşandı, PKK hendek savaşlarını başlattı, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine maruz kaldık, Türkiye’nin öncelikleri değişti. İçe döndük. Devletin bekası, FETÖ’nün tasfiyesi, PKK’nın yok edilmesi önceliğimiz oldu. Zamanın ruhuna inanırım. Öyle bir dönemdi.

O zamanın ruhunun artık o zamanda kalması, yeni bir zamanın başlaması gerekiyor. Çünkü AK Parti reformlarla Türkiye’nin önünü açan ve kendini büyüten bir parti.

Yeniden reformlara dönüldüğüne dair işaretler alıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan da son dönemlerin en önemli konuşmalarından biri olan AK Parti grubundaki konuşmasında, ekonomide ve yargıda reform mesajı vermişti. Reform sürecinin güçlü bir şekilde desteklenmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin ekmek gibi, su gibi reformlara ihtiyacı var.

Erdoğan'ın Siyasi Çizgisi | Yorum | SETACumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi’ 2019-2023 yılları arasını kapsıyordu. Strateji belgesi doğrultusunda üç paket kabul edildi.

Birincisi, hak ve özgürlüklerle ilgiliydi. Bir suç unsuru varsa internetin tamamının kapatılması değil, o içeriğin kaldırılması gibi düzenlemelerden söz ediyorum. Bir dönemler kriz nedeni olmuştu.

İkincisi, infaz paketiydi. Hem COVID-19 nedeniyle cezaevindeki tahliyeler hem de yaşlıların, kadınların ve hamilelerin cezaların infazıyla ilgili getirilen kolaylıklar.

Üçüncüsü ise hukuk mahkemeleriyle ilgili reformdu.

DÖRDÜNCÜ REFORM PAKETİ GELİYOR

Şimdi iş dünyasını ilgilendiren bir paket geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan“Kolay erişilebilen yargı sistemi için yeni adımlar atacağız” dedi. Adalet hizmetlerinin kolaylaştırılması, ticaret mahkemelerindeki davaların hızla sonuçlandırılması gibi düzenlemeler getiriliyor.

NAFAKA NE OLUYOR?

Boşanmış eşleri ilgilendiren nafakayla ilgili düzenleme de bu paketin içinde yer alacak. İş dünyasıyla ilgili düzenlemeler Meclis’ten jet hızıyla geçer de nafaka işi biraz zorlayacak gibi.

ÜMİT ÖZDAĞ SAVUNMASINI VERECEK

Ümit Özdağ'ın en güvendiği 'FETÖ'cülük delili' yara üstüne yara aldı - serbestiyet.comÜMİT Özdağ, İYİ Parti’de disipline sevk edilmişti. Ümit Özdağ ile konuştum. Bugün için savunmasını vereceğini söyledi. “İki savunmam olacak. Biri hukuki savunmam olacak. Bir de onun ekinde siyasi savunmam yer alacak” dedi. Ümit Özdağ, CNN Türk’te Tarafsız Bölge programına katılarak, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etmişti. Delil olarak Buğra Kavuncu’nun Türkiye-Kazakistan İşadamları Derneği’nin başkan yardımcılığını yapmasını göstermişti. Bu dernek 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cü olduğu için Türkiye’nin talebi üzerine kapatıldı. Ümit Özdağ’ın iddiaları üzerine Buğra Kavuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’den soruşturma açtı. Ümit Özdağ’a “Savunmanızda Buğra Kavuncu hakkında öne sürdüğünüz iddialar mı yer alacak” diye sordum. “Evet” dedi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • davut

    19 Kasım 2020 16:21
    0 0
    yenilgiyi zafer mi sandınız?faiz artışı küreselcilerin zaferidir ve bu hezimet korkarım burada durmaz...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;