SİYASET

Abdulkadir Selvi : Hayır rüzgârı tersine döndü

Tarih
14 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

REFERANDUM için sandık başına gitmeye 32 gün kaldı. Peki kamuoyu araştırmaları neyi gösteriyor? Hollanda’da yaşananlar seçmen eğilimleri üzerinde etkili oldu mu?

Bu sorulara sağlıklı cevap verebilmek için kamuoyu araştırma şirketi yöneticileriyle konuşuyorum. Sıcak bir konu olduğu için önce Hollanda’da yaşananların seçmen davranışları üzerindeki etkisini yansıtmak istiyorum. Hollanda’da yaşananlar çok yeni olması nedeniyle evet ve hayır oyları üzerindeki etkisi ölçülmüş değil. Başta Hollanda olmak üzere Avrupa’da yaşananların seçmen davranışları üzerinde iki etkisinin olacağının üzerinde duruluyor.

1- Avrupa’da sandığa gitme oranını yükseltecek. Ama bu etki sadece Avrupa’da değil, Türkiye’de de seçimlere katılma oranı üzerinde olumlu etki yapacak.

2- 15 Temmuz’dan sonra milliyetçi duygularda bir yükseliş söz konusuydu. Hollanda’da sergilenen Türkiye düşmanlığı, bu duyguların güçlü bir dalgaya dönüşmesine yol açtı. Evet oylarında Avrupa ile sınırlı kalmayacak ölçüde motivasyon sağlaması bekleniyor. ‘Avrupa Avrupa duy sesimizi’ durumu.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ahmet Oğlu

    15 Mart 2017 10:49
    0 0
    Birlik ve beraberlik için Evet
  • dr

    14 Mart 2017 12:18
    2 0
    sen ne uyanıksın bir aydır yazılarında yaptığın bilinç altına girmede şimdi ne oldu ki hayır tersine döndü diyorsun seni gidi aydın doğanın yalakası
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;