GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Hadi Kemal Bey, sıra sende

Tarih
19 Ekim 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Kılıçdaroğlu, siyasi cinayetler iddiasını ortaya attı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bunun üzerine soruşturma başlattı.

Öğrendik ki Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu’nun iddialarının soruşturulması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatta bulunmuş. Bu pek rastlanılan bir durum değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’a sordum. “Sayın cumhurbaşkanımız, ülkeyi yönetme sorumluluğunu uhdesinde bulunduran kişi olarak bu iddialara kayıtsız kalmadı. Elinizde ne tür bilgi, belge, istihbarat varsa paylaşın. Devlet bunu araştırsın dedi. Bu Kılıçdaroğlu açısından bir samimiyet testi” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıtBu ülkede siyasi cinayetler üzerinden rejim dizayn edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu başvurusuyla birlikte hem Kılıçdaroğlu’nu elindeki bilgi ve belgeleri paylaşmaya davet ediyor hem de siyasi cinayetler konusundaki tavrını bir kez daha ortaya koyuyor.

Koray Aydın savcıya bilgi verdi. Kemal Bey, hadi sıra sizde.

İMAMOĞLU’NDAN DİYARBAKIR’DA HDP’Lİ MESAJ

MİZAHIN gücü çok yüksek. Siyasi mizahın tadı ise bir başka. Ama yerinde ve dozunda olunca. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da karşılanması ve Dağ Kapı Meydanı’nda halkla buluşma programı ilan edilip sonra genel merkezden gelen baskı üzerine apar topar iptal edilmişti ya, Ekrem İmamoğlu’yla ilgili sosyal medyada bir içerik üretilmiş. Ona çok güldüm. “Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a geliyor” deniliyor. Altına da karşılama için İstanbulluların davetli olduğu notu düşülmüş.

Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da halkla buluşmasının CHP Genel Merkezi’nin müdahalesiyle son anda iptal edilmesi Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaşanan gerilimi ortaya koydu.

İmamoğlu, Karadeniz gezisinde de gittiği her ilde halkla buluşmaya özel bir önem verdi. Kalabalıkların arasındaki görüntüsü özellikle servis edildi. O nedenle ‘Diyarbakır’a sadece Ahmet Güneştekin’in sergisinin açılışı için gidecekti’ demek ikna edici değil. O zaman CHP Diyarbakır İl Başkanlığı o daveti kafasına göre mi yaptı? İmamoğlu’nun ekibiyle Diyarbakır programı planlanmadı mı?

KILIÇDAROĞLU’NUN AKSİNE

Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır annelerini ziyaret etmedi! HDP'lilerle sergi açılışına katıldı - Son Dakika Haberlerİmamoğlu, Diyarbakır’da başta HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar olmak üzere HDP’lilerle birlikte fotoğraf vermeye özel bir önem verdi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Mithat Sancar’la ortak açıklama yapmaktan kaçındı; İmamoğlu ise tam aksine Diyarbakır’a giderek Mithat Sancar’la fotoğraf verdi. Siyasette bu mesajın ne anlama geldiğini herkes iyi bilir.

PKK’LILARIN İSİMLERİ Mİ?

Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etmemesi hayal kırıklığına yol açtı. Ama ben HDP’yi küstürmemek için Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etmesini beklemiyordum. Ama Mithat Sancar ve Sırrı Sakık’la çektirdiği fotoğraf karesinde yer alan isimlerin PKK’lılara ait olduğu iddiası ortaya atıldı. Bu doğru değil. O isimler 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş insanlara ait.

GARİP GUREBANIN BAKAN’I

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile bir grup gazeteci bir araya geldik. Bakan’ın açıklamalarını size aktaracağım. Ama öncelikle bir gözlemimi paylaşmak istiyorum.

Mahmut Özer kimdir ve aslen nerelidir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ücretsiz tablet açıklaması - BİYOGRAFİ HaberleriMilli Eğitim Bakanı, eğitimde fırsat eşitliğini birinci önceliği haline getirmiş. Özellikle de dezavantajlı kesimlerin çocuklarının daha iyi eğitim imkânlarına kavuşmasını hedef olarak belirlemiş. “Cizre’deki okulun donanımı ile Etiler’deki okulun donanımı aynı olacak” diyor. Erdoğan, kendini fakir fukaranın garip gurebanın sesi olarak ilan etmişti. Mahmut Özer de garip gurebanın Milli Eğitim Bakanı olmayı kendisine misyon edinmiş.

Bir tespit daha. Eğer COVID-19’la ilgili olağanüstü bir durum yaşanmazsa okulları açık tutmakta kararlı. Şimdi sıra geldi Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarına.

1- Okullarla ilgili sadece A planımız var. Pandemiyle ilgili olağanüstü bir durum olmazsa en sonuna kadar okullarımız açık kalacak. B, C planımız yok.

2- Havalar soğudukça önlemlerimizi değiştireceğiz. Burada yetkiyi yerele verdik. Tedbirler okul bazlı olarak alınabilecek.

3- 850 bin sınıfımız var. Pandemi önlemleri kapsamında cuma günü itibarıyla 4 bin 25 sınıfımız kapalıyken hafta sonu karantinadakilerin dönmesiyle birlikte bu sayı 2 bin 225’e indi. Okul bazlı ve sınıf bazlı önlemlerimiz başarıyla sürüyor.

4- Öğretmenlerde birinci doz aşı yüzde 93, ikinci doz aşı oranı ise yüzde 86. Aşı olmayıp antikor üreten öğretmenlerin oranı ise yüzde 5. Yani bu oran yüzde 91. Aşı olmayan öğretmen ve okul görevlilerine ise haftada iki kez PCR testi yapılıyor.

YARDIMCI DERS KİTAPLARI DA ÜCRETSİZ

Pandemi sürecindeki kayıpları telafi için:

1- Dönemin başında öğretmenler telafi eğitimi yaptı.

2- Ekim ayından itibaren öğrencilerin eğitim kayıplarını gidermek için yardımcı kaynak ürettik. Yardımcı kitapları basıp okullara dağıttık.

AK Parti iktidarında ders kitapları ücretsiz hale getirilmişti. Şimdi ikinci aşamaya geçiyoruz, yardımcı ders kitaplarını da basıp ücretsiz olarak öğrencilere ulaştıracağız.

‘Ücretsiz kitaplar kaldırılıyor’ diye spekülasyon yapıldı. Yönetmeliği değiştiriyoruz. Ücretsiz kitaplar aynen devam edecek. Buna bir de yardımcı kaynakları ekliyoruz. Yardımcı ders kitapları da ücretsiz olarak verilecek.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

3- Yeni okul yapımı için kampanya başlatacağız.

4- Eğitimde fırsat eşitliği birinci önceliğimiz olacak. Hedefimiz özellikle dezavantajlı bölgelerin eğitim imkânlarını arttırmak.

Bunu üç başlık halinde planlıyoruz:

Okulöncesi eğitim

Mesleki eğitim

Öğretmenlerin mesleki gelişimi.

OKULÖNCESİ EĞİTİM İÇİN SEFERBERLİK

Bunun için, özellikle dezavantajlı grupların okulöncesi eğitime ulaşmasını sağlayacağız. 2 bin 784 anaokulumuz var. Artı 3 bin anaokulu daha yapacağız. 1 yıl içinde tüm hayırseverleri seferber edeceğiz. İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın 157 anaokulu var.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;