SİYASET

Abdulkadir Selvi : Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeni senaryo

Tarih
26 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

DÜN 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı olup olmayacağının büyük ölçüde netleştiği bir gündü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu henüz İYİ Parti Lideri Meral Akşener’le görüşme yapmamıştı. CHP’nin adayının Abdullah Gül olduğu yönündeki yorumları hatırlattık. 

Bu formülün sağda solda çok konuşulduğunu söyledi ama “Ortada net bir durum yok” dedi. Kılıçdaroğlu bunu söylerken sosyal medyaya CHP’li Muharrem İnce, Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın, Abdullah Gül’e karşı çıkan mesajları düşmeye başladı.

Abdullah Gül’ün, muhalefetin ortak adayı olması için çaba gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener’e bazı anket sonuçlarını sunmuş ancak Akşener’i adaylıktan çekilmesi yönünde ikna edememişti.

Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesinde ise iki başlık ele alınıyor. 

1- Akşener,daha önce açıkladığı şekilde Cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtmiş. Bu konuda Akşener’den geri adım yok. İYİ Parti’ye 15 milletvekili vererek seçimlere girmesini sağlayan Kılıçdaroğlu, ortak adayı savunmakla birlikte Akşener’i ikna etmek için olağanüstü bir çaba sarf etmemiş. Daha açık bir deyimle, 15 milletvekilinin diyetini istememiş.

2- Kılıçdaroğlu, milletvekili seçiminde ittifak üzerinde durmuş. Aşağıda ayrıntılı bir şekilde açıklayacağım şekilde bir simülasyon üzerinden Meclis ittifakını anlatmış.


SON DURUM
Tabloyu netleştirecek olursak...

1- Temel Karamollaoğlu ile görüşmede Abdullah Gül’ün kesin olarak aday olacağını ifade etmediği söyleniyor. Meral Akşener’in, Abdullah Gül lehine adaylıktan feragat etmemesi, “ortak aday” planını suya düşürdü. CHP Milletvekillerinin,“Gül isyanı” ise Abdullah Gül’ün şansını zora soktu. Muhalefetin ortak ittifakı şartıyla aday olmayı planlayan Abdullah Gül’ün, CHP’nin desteğini olmazsa olmaz olarak gördüğü söyleniyordu. 

2- HDP’de Selahattin Demirtaş’ın adaylığı

Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • keloğlan

    28 Nisan 2018 12:31
    0 0
    Kıskançlığa kurban gidiyor ama CHP için en iyi aday Muharrem Ince dir bence...
  • hursit dilaver

    27 Nisan 2018 12:13
    0 0
    selvi dert etmesin bunlara seçimi kazandırsın, 0nlar da batılıları hemen çağırıp ulkeyi teslim etsin. IMF zaten ap0rtta bekliy0r.geçen yıl b0ğazda turalayan NAT0nun etkili devletlerinin yalı ve villaları resimlemesi de zaten bu m0dern işgalin ilk işaretleri.. selvi daha bir yardım etsin KKya, az kaldı ha gayret. aday 0nemli değil. beni de yapsınlar. ama batı destekli bilgisayar 0yunları ile iktidardayız yani..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;