GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Brunson olayında gizli tanık var

Tarih
29 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

TRUMP Beyaz Saray’da düzenlenen devlet yemeğinde “Rahip Brunson’ın serbest bırakılması için savaşıyoruz” demiş.

Zaten sorun da burada. Trump savaşı bitirse Brunson işi çözülecek. 

Trump da bunun farkında. Ama “Türkiye’de tutuklu masum rahip Brunson” algısı üzerinden ara seçimleri kazanmanın peşinde. O yüzden bu krizi sürdürmekte kararlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Oyununuzu gördük, meydan okuyoruz” demesi bundan. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Paramız doğrudan bir ABD Başkanı tarafından hedef alındı” dediği, Erdoğan’ın “ekonomik darbe girişimi” olarak tanımladığı ekonomik saldırıdan söz ediyorum.

Krizin fitilini ateşleyen Brunson olayıydı.

O tarihten bu yana sağduyu sahipleri Brunson krizinin daha fazla tahribata meydan vermemesi için harekete geçti. Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, adli kontrol yasağının kaldırılması için önce davanın görüldüğü İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. 

Reddedilince bir üst mahkemeye müracaat etti. Oradan da ret cevabını alınca bu kez Anayasa Mahkemesi’ne başvuru için hazırlıklar yapıyor. Hukuk içinde bir çıkış yolu aranıyor.

Rahip Brunson’la ilgili 51 sayfadan oluşan iddianame büyük ölçüde gizli tanıklar “Dua” ile “Göktaşı”nın beyanlarına, Brunson’ın telefon mesajlaşmalarına, maillerinin çözümüne ve HTS kayıtlarına dayanıyor. İddianamenin içeriğine girecek değilim. Brunson’ın suçlu olup olmadığına yargı karar verecek.

Trump’ın küstahlıkları olmasa bu işin şimdiye kadar çözüm yoluna gireceğinden eminim. Çünkü devlet aklı bu işi çözmeyi gerektiriyor. 

Çözülmese Rusya ile uçak krizi çözülmezdi. Zaten Brunson’ın ev hapsine çıkarılması çözüm yönünde atılmış bir adımdı. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın Türkiye’ye iadesi ve Halkbank soruşturmasının sonlandırılması süreci netleştiğinde Brunson’ın ABD’ye gitmesinin önünde bir engel kalmayacaktı. Ancak Trump, pişen aşa soğuk su kattı. Çözümü değil, krizi seçti. Ara seçimlerde Brunson üzerinden şov yapmayı tercih etti. 

Bu arada Brunson olayında yaşanan yeni gelişmeleri paylaşmak istiyorum. Yeni gizli tanıklar ortaya çıkmaya başladı. Bu tanıkların iddiaları mahkeme dosyasına giriyor. 


GİZLİ TANIĞIN BEYANLARI
09.05.2018 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gizli tanık olmak için başvuran şahıs, Brunson’ın İngiliz ve Amerikalı arkadaşlarıyla birlikte misyonerlik faaliyeti yaptığını belirterek “Ben de bu kişilere bir zamanlar rehberlik ve tercümanlık hizmeti vermiştim” diyor. 



Dilekçesinden bir ceza infaz kurumunda olduğu anlaşılıyor. 

“Bunlar İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde bulunan Yiğit İlan Bürosu’ndan çıkan gazetelere Hıristiyanlık ile ilgilenmek isteyen kişiler için ilan vermekte ve ilgilenen kişilerle birebir görüşmeler yapmaktaydılar” diye anlatıyor.

Brunson’ın Kürtleri Hıristiyanlaştırmak için Feriköy’de yaptığı toplantılardan, Ortaköy’de FETÖ’nün İsrail imamı ile yapılan toplantıda masaya serilen Kürdistan haritasından söz ediyor. Burada sözü FETÖ’nün himmet paralarına getiriyor. 

“Daha sonra himmet paralarının tekneyle, deniz yoluyla İsrail’e götürülmesine tanık oldum” diye anlatıyor.


İŞİN İÇİNE BİR DE İRAN GİRİYOR
Gizli tanıkta yok yok. Bir de İran bağlantısı var ki izlemeye değer. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver 3

    29 Ağustos 2018 16:27
    0 0
    bir de o günlerde misafirimiz olan israillilerin,hanende,sazendelerle geçirilen içkili dansözlü, dansözün önüne KURANDAN SAYFALARIN ATILDIĞI O gecenin sabahında rahatsiz olmasınlar diye de ezanın yasaklandığı sabah.TABİ BUNU GÖREN BİR MÜSLİMİN SİNİRDEN SALON DIŞINA ÇIKIP, GÖGE BAKARAK,BEN BİR ŞEY YAPAMIYORUM GEL KİTABİNİ,DİNİNİ KORU ALLAHIM demesi.işte o anda o meşum olay.galiba bu sırada da ezan vaktidir,ama ezan yasaktı tabi.NEYSE. onun için 3 yorumu okuyun ve tayyip beyi koruyun.dua edin.
  • hursit dilaver 3

    29 Ağustos 2018 16:20
    0 0
    şimdi aşağıdaki 2 yorumu bir çatlak yazmış demeyin. bunlar gerçek.ilmi tarafı olan hocalar falan da bunu bilir.bense gazete ve radyo haberlerinden öğrenir,eyvah deprem geliyor derdim. gediz, bingöl gibi mesela.elbet aklınıza gelir tabi. 99 depreminin sebebi mi. 28 şubatın toptan değerlendirmesi işte.ve din karşıtı kararların alındığı merkezin de tam altında büyük deprem.cübbeli hocanın bu konudaki vaazını youtubdan bulun.
  • hursit dilaver 2

    29 Ağustos 2018 16:14
    0 0
    her iki konuşma da da dine saldırı ya da islama nefret falan vardı.daha sonrakı yıllarda ne zaman dine karşı bir hareket, rical-i devletten bir hakaretvari konuşlma ya da müslimleri rencide edicİ bir şey olsa ya da bazı kanunvari şeyler çıkarılsa MUHAKKAK BİR DEPREM OLURDU. AÇIN O ZAMANIN 1980E KADARKİ GAZETELERİ GÖRÜN.HER DEPREMİN ARKASINDA DİNE SALDIRI VARDIR.GÖRECEKSİNİZ.hatta CHP mebusu kayınpederim sen peygamberliğini ilan et demişti. CHPli işte.
  • hursit dilaver 1

    29 Ağustos 2018 16:11
    0 0
    1964/65ler falan denilince aklıma VARTO depremi gelir. bu depremden önce de nurculuğun resmen yasaklanmıştı. bu yasaktan 1-2 gün sonra da şiddetli varto depremi olmuştu.DİKKAT EDİN ilerde cevdet sunay cumbaba iken bayram knuşmalarında laiklikten bahseder, gericiler, yobazlar derdi ve 2-3 gün sonra deprem olurdu. peşpeşe 2 yıl .HATTA HÜRRİYET GAZETESİ,YAHU HEMEN HEMEN AYNI GÜNLERDE 1 YIL ARA İLE 2 DEPREM OLDU DEMİŞTİ.
  • hursit dilaver

    29 Ağustos 2018 16:06
    0 0
    bU FETÖ MÜSLİM EVANGELİST GALİBA.ondan ABDlilerle ve yahudilerle halvete kolay giriyor.YAHU 1964DE ALMANYAYA MADENCİ ÇIRAGI ADI ALTINDA SÖZDE OKUMAK İÇİN 14 YAŞIMIZDA GİTMİŞTİM. BENM KIZ ARKADAŞIM CARMEN NEUREİTENİN ARKADAŞİ MONİKA, EVANGELİSTİM DEMİŞTİ. o zaman bilinmezdi bu. ben de hayırdır falan demiştir. yıl 1964 beyler..fetö DE Mİ O YILLARDA ÇIKMIŞTI.
  • hursit dilaver

    29 Ağustos 2018 16:02
    0 0
    harbi olalım sen şu brunsonu nasıl serbest bırakabilirz tipi yazılarını çok sevdim. bizim pısırıklar da seni okuyup, bir bahane bulup salalım der mi acaba..TAYYİP BEY ABDYE GİDİYOR. GİTMESİN.. BAKIN, BİNALİ BEY ALMANYADA İKEN DENİZ YÜCELİ BİR ANDA SALIVERDİK REHİN ALINMA MI, JEST Mİ, HUKUK MU..AYNISI TAYYİP BEYİN BAŞINA GELİRSE BİR BRONSON OLMAZ. BÜTÜN FETÖ HAİNLERİNİ DE İSTER BUNLAR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;