SİYASET

Abdulkadir Selvi : Bakanlık kapısının kilitlenmesini kim istedi?

Tarih
03 Ocak 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

BAKANLIK KAPISININ KİLİTLENMESİNİ KİM İSTEDİ

CHP
 Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir saat ve mekân bildirip kameralar eşliğinden bakanlıkların kapısına dayanıyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gitti. Ama artık bu tarzı kabak tadı vermeye başladı. Çünkü cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlanan, ülkenin ana muhalefet partisinin liderinin marjinal sol sendikalara özenip bakanlıklara baskına gitmesinin hoş karşılanır bir tarafı kalmadı. Halkımız sokak eylemlerine prim verse marjinal solcular iktidar olurdu.

Kılıçdaroğlu bu tarzına daha ne kadar devam eder, orasını bilmiyorum. Ama bir durum değerlendirmesi yapmasında yarar var. Çünkü bu tür eylemlerle Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın önüne geçeyim derken hızla kendisini kriminalize ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i yakından tanırım. Beğendiğim bir bakandır. Normalde değil Kılıçdaroğlu ile, en muhaliflerle bile diyalog kurmaktan çekinmeyen birisidir. Ama yeter ki yaklaşım tarzı düzgün olsun. Usul esastan önce gelir. Milli Eğitim Bakanı o sırada Cumhurbaşkanlığı’nda Strateji ve Bütçe Başkanlığı toplantısında. Kılıçdaroğlu’nun özel kalemi, bakanlığın özel kalemini arayıp randevu talep ediyor. Daha Bakan makamına dönmeden bu kez Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından saat 13.00’te Milli Eğitim Bakanlığı’na gidiyorum diye meydan okuyor. Milli Eğitim Bakanı da, Kılıçdaroğlu’nun bu emrivaki tarzından rahatsız oluyor. Olur tabii. Kılıçdaroğlu kendisini arayanlara hemen randevu veriyor mu? Muharrem İnce’nin, bazı CHP milletvekillerinin randevu taleplerine ne zaman dönmüştü? Bu yüzden CHP’den istifa etmek zorunda kaldılar. Ekrem İmamoğlu her istediğinde randevu veriyor mu?

KILIÇDAROĞLU’NUN ALGI OPERASYONU

Ankara’da herkes bilir. Hele hele Kılıçdaroğlu daha iyi bilir. Yıllarca bürokratlık yaptı. Milli Eğitim Bakanı ile görüşmek isteyenler, bakanlıktaki bölümden giriş yapar. Kılıçdaroğlu ise Atatürk Bulvarı’ndaki memur girişine geliyor. Tabii onlarca kamera ile. Son olarak o kapıda marjinal sol gruplar eylem yaptığı için o kapılar kapatılmış.

Şimdi gelelim kapıya kilit vurulmasına. Zaten maksat, o kapının kilitlenip üzerine zincir vurulmasında. Kılıçdaroğlu zincirleri kıra kıra geliyor algısı oluşturulacak ya. Kılıçdaroğlu’nun önünde kameralara açıklama yaptığı kapının kilitlenmesini Kılıçdaroğlu’nun koruması talep ediyor. Belgesiz konuşmam.

ALDIĞIM EN ANLAMLI YILBAŞI KUTLAMASI

YENİ 
yıla girmeye dakikalar kala hayatımın en anlamlı yılbaşı tebriklerinden birini aldım.

Yılbaşı tebriğinin nereden geldiğini anlatırsam sanırım bana hak vereceksiniz. Çünkü meslek hayatı Cudi’den, Tendürek’ten, Bestler Dereler Bölgesi’nden gelen şehit haberlerini yazmakla geçen bir gazeteci olarak yeni yıla girmeye dakikalar kala, Cudi’den, Cudi’deki üst bölgesinden Mehmetçiğin arasından gelen bir tebrik telefonu insani duygulandırmaz mı? O nedenle gece saat 24.00’e dakikalar kala İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yılınızı kutluyorum diye arayınca nereden aradığını sormak geldi içimden.


Sayın Bakanım siz yılbaşını, bayramları hep Mehmetçik ile birlikte üs bölgelerinden geçirirsiniz. Beni nereden arıyorsunuz? Üs bölgesinde misiniz?” diye sordum. Bir an durakladı. Sonra “Evet, Cudi’den arıyorum” dedi.

Her şeyi düşünürdüm ama bir gün Cudi’nin tepesinde bir bakandan yılbaşı kutlaması alacağımı düşünmezdim. Çünkü bizim kuşak, PKK nedeniyle ağır bir bölünme, parçalanma travması ile yetişti. Şehit haberleri ile yüreğimiz yandı.

Uludağ’daki kayak pistinden, Bodrum’daki yılbaşı eğlencesinden değil, Cudi’deki üs bölgesinden söz ediyorum. O nedenle Süleyman Soylu, terörle mücadelede başarılı.

ŞEHİT HABERLERİNDEN YILBAŞI TEBRİĞİNE

Soylu, “Şimdi komutanlarımız, Mehmetçiğimiz, valimiz ve milletvekillerimizle Cudi’deki üs bölgemizdeyiz” dedi. Duygularımı hiç saklamadım. “Allah sizden razı olsun” dedim. “Cudi’den operasyon haberlerini yapmış, şehit haberlerini almış bir gazeteci olarak sizin Mehmetçik ile birlikte Cudi’de olmanızdan dolayı çok duygulandım” dedim.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;