SİYASET

Abdulkadir Selvi : Anketlerden çıkan çarpıcı sonuçlar

Tarih
19 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
 AK Parti, şubat sonu mart başı itibariyle kamuoyu araştırmalarını yeniden başlatıyor.

Sakın yanlış anlaşılmasın AK Parti kamuoyu araştırmalarını durdurmadı sadece ülke gündemiyle ilgili araştırmalara ara verildi. Geçmişte de kendini kontrol etme adına araştırmalara 1.5-2 ay ara veriliyordu. Ama bu arada araştırmaların tamamı durdurulmuyor.

Örneğin Güneydoğu’yla ilgili, yerel yönetimler ve Ege bölgesiyle ilgili araştırmalar sürdü. MHP ile girilen Milli İttifak süreci nedeniyle Güneydoğu’da yüz yüze görüşme yöntemiyle araştırma yapılıyor. Araştırma tamamlandıktan sonra veriler ışığında bir raporlama yapılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin başına yeniden dönmesiyle birlikte önemli bir güç aktarımı oldu. Bunun etkisi anketlere de yansımaya başladı. Burada birkaç anketin ortalama sonuçlarını paylaşmak istiyorum.

16 Nisan referandumundan sonra Erdoğan AK Parti’nin başına geçtiğinde kararsızlar dağıtılmadan partinin oyu yüzde 41-41.5 görünüyordu. Kararsızlar dağıtıldığında 45-46 civarındaydı. Erdoğan’la birlikte yeni bir rüzgâr yakalandı. ABD’nin Kudüs kararı üzerine Erdoğan’ın sergilediği güçlü liderlik AK Parti seçmeni üzerinde çok önemli bir etki meydana getirdi. BM’deki oylamada ABD’nin başarısızlığa uğratılması ise bir ivme kazandırdı. Ancak önemli sıçramanın Afrin olayında yaşandığı anlaşılıyor.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • MİSAFİR

    20 Şubat 2018 10:18
    0 0
    Sakın bu haberi iyi partililer duymasın. Kendilerinin en az yüzde 20 oy alacağını söylüyorlar. Yüzde 19 u bile beğenmiyorlar. En az yüzde 20 diyorlar. Ben ise Yüzde 3 ile 5 arasında oy alabileceklerini söylüyorum.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;