SİYASET

Abdulkadir Selvi : AK Parti nasıl bir kampanya yürütecek?

Tarih
09 Şubat 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
REFERANDUM tarihi aşağı yukarı belli oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa değişikliğini perşembe ya da en geç cuma günü onaylayacak, bu durumda 16 Nisan’da sandığa gideceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Anayasa teklifini Meclis’e geri göndermesi ya da bazı maddeleri veto etmesi yönündeki çağrılar, böylece siyasi naiflik örneği olarak kalacak.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sistemini hayatının en önemli kazanımlarından biri olarak görüyor. Referandum kampanyasıyla ilgili takvim oluşturulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Meydanlara ne zaman çıkıyoruz” dediği söyleniyor. Erdoğan meydanları özlemiş, meydanlar da Erdoğan’ı. 

Cumhurbaşkanı, Anayasa değişikliğini 15 Temmuz gecesi darbeye karşı milletin ortaya koyduğu iradenin siyaseten gereğinin yerine getirilmesi olarak görüyor. Tek parti döneminde ve askeri darbeler eliyle özne olmaktan çıkarılan millet, 15 Temmuz’da kaderine el koydu. Sisteme bir format attı, yeniden özne oldu. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle birlikte 15 Temmuz’da milletin verdiği kararın gereği yerine getirilmiş olacak. 

Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;