SİYASET

Abdulkadir Selvi : Abdullah Gül konusu ve seçim ittifakı

Tarih
04 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
 UYUM yasaları ve seçim ittifakına ilişkin olarak ulaştığım yeni bilgileri paylaşmak istiyorum. Ama önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili iki noktaya değineceğim.

1- Abdullah Gül AK Parti’nin kurucusu değil.

Doğru. Ama eksik. Refah ve Fazilet Partisi’nin kapatılması sürecinde bazı milletvekillerinin yasaklı duruma düşmesi nedeniyle AK Parti’nin kuruluşunda önlem olarak, milletvekilleri İçişleri Bakanlığı’na bildirilen kurucular arasında yer almadı. “Kurucular Kurulu Üyesi” olarak değerlendirildiler. Ama bu Gül’ün, AK Parti’yi kuran isimlerden biri olduğu gerçeğini değiştirmez.

2- Abdullah Gül, 7 yıllık cumhurbaşkanlığı görevini tamamlayarak 28 Ağustos 2014 tarihinde Çankaya Köşkü’nden indi. Ancak AK Parti’ye üye olmadı. Kayseri teşkilatından partiye üye olması gündeme gelmişti ancak ne Kayseri’den ne de başka bir yerden AK Parti’ye üye olmadı.

Şimdi gelelim uyum yasaları ve seçim ittifakı konusuna. AK Parti’de uyum yasalarıyla ilgili çalışma yapmak üzere 5 komisyon kuruldu. Komisyonlar çalışmalarını tamamladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki bir heyet tarafından değerlendirilecek. Birinci etap uyum yasalarının şubat sonu itibarıyla Meclis’e gelmesi bekleniyor. Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçileceği için çalışmalar çok dikkatli bir şekilde yürütülüyor. Örneğin, Anayasa ve yasalarda yer alan “Başbakanlık” gibi ibareler tek tek tespit ediliyor. Ama her biriyle ilgili ayrı yasal düzenleme yapılmayacak, bir ya da birkaç madde içerisinde değişikliklere atıf yapılacak.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asena

    05 Ocak 2018 03:52
    1 0
    Gül’ü hem Başbakanlığa hem Cumhurbaşkanlığına Erdoğan sayesinde geldi. Liderlik vasfı hiç mi hiç YÖK kendisinde.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;