GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Üç gizemli adam ne konuştu

Tarih
06 Eylül 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Dünyanın gözü Soçi’de Erdoğan-Putin görüşmesinin üzerindeydi.

Ama benim gözüm daha çok Putin’in, Rusya’nın, Lavrov’un, Şoygu’nun üzerindeydi. Tahıl Koridoru’ndan ziyade Ukrayna savaşının Rusya’yı nasıl etkilediğini ölçmeye çalışıyordum.

Belki de o duygunun etkisiyle Soçi Havaalanı’na indiğimizde etrafımızın hava savunma sistemleri ile donatıldığını görmeyi umuyordum. Gözlerim füze başlıklarını aramadı dersem yalan olur. Ama deniz kenarında, yeşilliklerin hâkim olduğu bir Karadeniz şehrine inmenin ötesinde bir farklılık göremedim. Şehrin içinde ne kontrol noktası gördüm ne savaşı anımsatacak bir faaliyet.

TATİL ŞEHRİ

Çokça tatilciyle karşılaştık. Kimi denize gidiyor kimi denizden dönüyordu. Daha önceki geldiklerimde güzelliği ile dikkat çeken Rusların fit görüntüsü dikkatimi çekerdi. Refah seviyesinin yükselmesiyle birlikte vücutları kalınlaşmış.

PUTİN SICAKTI

Tahıl koridoru için umut: Yeni paket hazırladık 

Erdoğan ile Putin daha önce sanatoryum olarak kullanılan, son yıllarda devlet başkanlığı ofisine dönüştürülen bir yapıda bir araya geldiler.

Putin soğuk bir lider ama kanı Erdoğan’ı karşılaması çok sıcaktı. Bu samimi karşılama Tahıl Koridoru’nun çözüldüğü anlamına gelir mi diye sorduğumuzda bizim diplomatlarımız ihtiyatlı olmamızı tavsiye ettiler. Zaten görüşmenin sonucu onları doğruladı. 

Basın toplantısı sırasında hem Putin’in hem Rus heyetinin özgüveni yerindeydi. Oysa Ukrayna’da işler çok iyi gitmiyor. Rus heyetinin bu tavrı bana bu savaşın daha uzun süre devam edeceği izlenimi verdi.

AMAN DİKKAT ET

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Rus yetkilileri Lavrov’u, Şoygu’yu, Peskov’u bir arada görmek ilginçti. Peskov, Rus gazetecilere açıklama yaparken, bir meslektaşımız, “Keşke Rusça bilseydim” dedi. “Sen Rusça bilmiyorsun ama aman ha dikkat et. Peskov Türkçe biliyor, ağzından bir şey kaçırma” diye uyarma gereği duydum.

Hakan Fidan, Sergey Lavrov ve İbrahim Kalın'ın hararetli sohbeti zirveye damga vurdu - Son DakikaLavrov çok hareketliydi. Bir ara Hakan Fidan, Lavrov ve MİT Başkanı İbrahim Kalın...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;