CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davaların sonuçları belli oldu.
3 ayrı suçtan toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı.
Canan Kaftancıoğlu, şu suçlardan cezal aldı:
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul'da toplanın talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, Kaftancıoğlu'nun cezalarının onanması üzerine harekete geçti.
Kılıçdaroğlu tüm milletvekillerine Twitter üzerinden bir çağrı yaparak hepsini İstanbul'daki il başkanlığı binasına çağırdı.
CHP Lideri paylaşımında, "Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın." ifadelerine yer verdi.
Gençlik kollarından çağrı
Bir çağrı da CHP Gençlik Kolları'ndan geldi.
Twitter'dan yapılan açıklamada, "İstanbul'da bulunan tüm gençlik örgütümüzü saat 18.00'de il başkanlığımıza çağırıyoruz. Faşizme teslim edecek tek bir yoldaşımız bile yok!" ifadeleri yer buldu.
"Destek için yanına gidiyorum"
Kaftancıoğlu'na bir destek de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.
İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum." dedi.
Kararı yolda öğrendi
Kaftancıoğlu haberi Ankara'da katıldığı Fazıl Say'ın babası Ahmet Say'ın cenazesinden İstanbul'a dönerken aldı.
Kaftancıoğlu ilk açıklamasını Twitter'dan paylaştığı video ile yaptı.
Kaftancıoğlu paylaşımında, "Burada mesele Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet.
"Çalışmaya devam edeceğim"
Bundan dolayı merak edeni, arayan soran dostlarıma şunu söylemek isterim ki; biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü sağlayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.
Şimdi İstanbul’a giderek yine çalışmaya devam edeceğim. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek götüreceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak." ifadelerine yer verdi.
YORUMLAR
1959 kez izlendi
2104 kez izlendi
978 kez izlendi
1299 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.