DÜNYA

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange gözaltında!

Tarih
11 Nisan 2019
İzlenme
Kişi

Reuters, Wikileaks belgelerini yayınlayan Julian Assange'ın Londra'da sığındığı Ekvador Büyükelçiliği'nden çıkarıldıktan sonra polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığının çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange, 2012'den beri Londra'nın Knightsbridge semtindeki Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyordu

julian assange ile ilgili görsel sonucuLondra polisinden yapılan açıklamada, Ekvador'un verdiği sığınma hakkını geri çekmesinin ardından Assange'ın bu ülkenin Londra'daki elçiliğinde gözaltına alındığı bildirildi.

Wikileaks ise Ekvador'un Assange'ın sığınma hakkını yasa dışı şekilde geri çektiğini savundu.

Kremlin'den de Assange'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama geldi. Moskova yönetimi, Assange'ın gözaltına alındıktan sonra haklarının ihlal edilmemesini umduklarını söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Julian Assange bir kahraman değil ve hiç kimse kanunların üstünde değidir. Yıllardır gerçeklerden saklanıyor. Teşekkürler Ekvador'a ve Devlet Başkanı Lenin Moreno'ya Dışişleri Bakanlığı ile birlikte Assange'ın adaletle yüzleşmesi için işbirliklerinden ötürü teşekkürler." ifadesini kullandı.

julian assange ile ilgili görsel sonucuAssange ile Ekvador arasındaki ilişkiler yakın zamanda bozulmaya başlamıştı.

Wikileaks tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, üst düzey bir Ekvador yetkilisinin, "Assange'ın günler, hatta saatler içinde elçilik binasından çıkarılacağını ve gözaltına alınması için İngiltere ile anlaşmaya varıldığını" söylediği ileri sürülmüştü.

(Habertürk)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAK DAVA

    11 Nisan 2019 17:00
    1 0
    FREEDOM HOUS NEREDE ACEBA BASIN-YAYIN-İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN DEM VURAN KAFİR KURULUŞLAR NEDEN AMERİKA İÇİNDE BİR BASIN - YAYIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK DİYE RAPOR YAZAMAZLAR ??? ...ARANIZDA KİM VERECEK BU SORUYA CEVAP....
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;