Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 28'nci gününde devam ediyor.
Bir yandan çatışmalar devam ederken diğer yandan da iki ülke arasındaki görüşmeler sürüyor.
Rusya daha önce savaşı bitirmek için Ukrayna'nın kabul etmesi gereken 3 ana şartını açıklamıştı.
RUSYA 3 ANA MADDENİN KABULÜNÜ ŞART KOŞTU
Kremlin'den yapılan açıklamada, Ukrayna'nın NATO üyeliğinden vazgeçmesi, Kırım'ın Rus toprağı olarak kabul edilmesi ve Donetsk ile Luhansk'ın bağımsızlığının tanınması savaşı bitirecek 3 madde olarak duyurulmuştu.
Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Ukrayna televizyonlarında yayınlanan röportajında, bunun, NATO konusunda Ukrayna ile ne yapılacağını bilmeyen Batı için, güvenliğini garantiye almak isteyen Ukrayna için ve NATO'nun daha fazla genişlemesini istemeyen Rusya için bir uzlaşma olduğunu açıkladı.
"NATO ÜYELİĞİNDEN VAZGEÇMEYE HAZIRIZ"
Zelenskiy, Rus askerlerinin geri çekilmesi, ateşkes sağlanması ve Ukrayna'nın güvenliğinin garanti edilmesi koşuluyla ülkesinin NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelenskiy, Putin ile görüşmedikçe Rusya'nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti.

(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
4719 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
629 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.