Toplantıda konaşan TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan, “Siyasi belirsizlik gündemimizde ilk sırayı işgal ediyor ama en önemli olan konu kabinede kimin yer alacağı değil, demokratik sistemin sağlıklı işleyişin devam etmesi” diye devam etti.
Özilhan, “İçerideki ve dışarıdaki karamsarlık ekonomi için zaafiyet yaratıyor” dedi. Özilhan terör olaylarına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek şöyle dedi: "Bu tüm partilere bir çağrıdır. Gün birlik günüdür."
Başkanı Cansen Başaran Symes ise, turizm konusunda da önemli açıklamalar yaptı. TÜSİAD Başkanı, “Turizmdeki düşüşün dolaylı maliyetinin hayli yüksek çıkacağını öngörebiliyoruz” şeklinde konuştu.
Symes, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bir an önce düzelmesini istediklerini de ifade etti. TÜSİAD, "Ankara ile Moskova arasındaki dialogun yumuşamasından yanayız" diye devam etti. Symes, “AB ile vize zorunluluğunu kaldıracak anlaşma için gerekli adımların süratle atılması küçümsenemeyecek bir başarıdır” dedi.
Hiç yorum yapılmamış
4719 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
628 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.