GÜNCEL

Türkiye'den Fransa'ya çok sert mesaj

Tarih
26 Nisan 2019
İzlenme
Kişi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ''Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransa Cumhurbaşkanı'nın kullandığı ağır ifadelerin karşılığı olacak'' dedi. Aksoy, ayrıca ABD'den somut adım beklendiğini de sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un açıklamaları şu şekilde;

ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenliği için somut adım bekliyoruz. ABD yönetiminin yeniden tehdit diline başvurduğunu görüyoruz, dayatmalarla sonuca ulaşılamaz. Güvenli bölgeden beklentimiz net. Türkiye'nin kontrolünde olmalı, YPG olmamalı ve 20 mil yani 32 km olmalı.

Türkiye'den çok sert mesaj: Bunun bedeli olacak!

''ABD geç de olsa teklif sunmaya başladı''

Patriot almayacağız diye bir söylemimiz yok. ABD geç de olsa teklif sunmaya başladı ilgili başkanlık görüşmeye devam ediyor. S-400 ile bunu bir arada düşünmüyoruz

İdlib'de Rusya İle sükunetin sağlanması konusunda hem fikiriz

''Bunu unutmayacağız, ağır ifadelerin karşılığı olacak''

Ermenistan sözcüsünün üslubu ve kullandığı kelimeler Ermenistan'ın henüz bir devlet geleceğine sahip olmadığını gösteriyor. Türklere inkarcı demek çağ dışı zihniyetin işaretidir. İfade özgürlüğümüzü engellemeye yönelik bir girişim. Sözcünün Erivan’daki milli arşivlerin açık olduğunu iddia etmesine rağmen bu arşivler gerçekte açık değildir. Sadece Ermeni iddialarının doğruluğunu kanıtlamaya yönelik kısımları açıktır.

Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransız Cumhurbaşkanı'nın kullandığı ağır ifadelerin karşılığı olacak.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • TUŞBALI

    26 Nisan 2019 23:40
    1 3
    Hep karşılığı olacak, hep karşılığı olacak, Sözcü efendi ama bir türlü bu karşılığı görmüyoruz. bırakın bu lafları'da bu milleti ikna edecek, doyuracak bir adım atın artık Yıllardır başta Fransa ve batılı ülkelerin soykırımlarını dile getirirsiniz ama bir türlü uluslararası platforma taşıyıp onlara karşı kullanmazsınız.veya beceremezsiniz.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;