Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın Libya'da desteklediği Halife Hafter'e ait askerler, Türk İHA'sı zannederek, ABD'ye ait İHA'ya ateş açtı. Düşürülen İHA'nın ABD'ye ait olduğu ortaya çıkınca açıklama yapan Libya Ulusal Ordusu özür diledi.
"Türk İHA'sı zannederek bir ABD İHA'sı düşürdük"
ABD ordusunun, "Bir İHA ile iletişimi kaybettik." açıklamasının ardından açıklama yapan Libya Ulusal Ordusu üst düzey yetkilisi, "Türk İHA'sı zannederek bir ABD İHA'sı düşürdük. ABD'den özür dileriz. Gelecekte benzer olaylar yaşanmaması için Trablus ve çevresinde gerçekleştirilecek operasyonlarda ABD ile koordinasyon içerisinde olacağız." ifadelerine yer verdi.

2011 yılında Kaddafi'nin devrilmesinin ardından petrol ülkesi Libya'da bir kaos yaşanıyor. Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin meşru hükumet olarak tanıdığı Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükumeti ile Suudi Arabistan ve BAE'nin tanıdığı ayrılıkçı general Halife Hafter güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. (YeniAkit)
Hiç yorum yapılmamış
4724 kez izlendi
1676 kez izlendi
1145 kez izlendi
630 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.