SİYASET

Tunç Soyer’in İzmir hakkındaki sözlerine AK Parti’den sert tepki

Tarih
22 Haziran 2020
İzlenme
Kişi

İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı bir video konferans görüşmesinde "İzmir'in ayrı bir bayrağı olsun, ayrı bir para birimi olsun" gibi projeleri olduğunu söyledi. Bu sözlere yanıt veren AK Parti Sözcüsü Çelik "İzmir Belediye Başkanı, siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklüyor. Bunun yerine kentin belediye kaynaklı hizmet sorunlarına el atmalıdır" dedi.

İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önceki gün katıldığı bir video konferans görüşmesinin kaydı ile gündeme geldi.

Tunç Soyer'in twitter hesabından kendini övmesi sosyal medyada ...Soyer ve küçük bir grup arasında gerçekleşen bu görüşmede İzmir’in CHP’li Başkanı Soyer, İzmir için ayrı bayrak ve ayrı para birimi gibi projelerinin olduğunu, bunu bir akademisyenin çalışmasına dayandırdığını söyledi.

“AYRI BİR BAYRAK AYRI BİR PARA BİRİMİ BASACAKTIK”

Soyer konuşmasında İzmir’in ayrı bir bayrak ve İzcoin adında ayrı bir para birimi olması için bir çalışması olduğunu fakat tepkilerle ilgili endişe duyduğunu itiraf etti.

ÖMER ÇELİK’TEN TEPKİ

Haberler.. Ömer Çelik'ten Fırat'ın Doğusu mesajı: Türkiye'nin ...AK Parti sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili bir açıklama yaparak twitter üzerinden “Güzel #İzmir’imiz, marka şehirlerimizden biridir. Hükümetimiz #İzmir’in dünya kentleri arasında ayrıcalıklı bir yer edinebilmesi için kente aralıksız olarak büyük yatırımlar yapmıştır. İzmir Belediye Başkanı, siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklüyor. Bunun yerine kentin belediye kaynaklı hizmet sorunlarına el atmalıdır.” dedi.

MHP’DEN DE TEPKİ GELDİ

Tamer Osmanağaoğlu kimdir? - Yeni Akit GazetesiMHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaolu yaptığı açıklamada “İzmir Sancağı; bölücülerin bile selam durduğu, uğruna binlerce şehit verilen semalarımızdan ebediyyen inmeyecek olan, Ay Yıldızlı Albayraktır. Atalarımız Yunan’ı denize süpürürken başka bayrağa selam çakanlara duyurulur! İzmir’in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok! O Başkan ki; hayalini kurduğu bayrak 9 Eylül’de bir daha hiç dalgalanmamak üzere inmiştir!” dedi.
(DirilişPostası)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Süleymanoğlu

    23 Haziran 2020 17:43
    1 0
    Olur böyle vakalar. İzmir bundan önce de Yunanlar tarafından işgal edilmişti. Sonuç Sağır milli şefimiz olmasa idi hepsi amma hepsi denizde balıklara yem olmuşlardı .
  • yandaş

    23 Haziran 2020 05:44
    1 0
    Euro Yunansitan'da zaten kullanılıyor Sn. Soyer. İBB başkanı ile gidip Yunansitan'da yaşayabilirsiniz. Ama lütfen gidin bir artık.
  • A.Veli Özdemir

    23 Haziran 2020 03:22
    1 0
    “İzmir Sancağı; bölücülerin bile selam durduğu, uğruna binlerce şehit verilen semalarımızdan ebediyyen inmeyecek olan, Ay Yıldızlı Albayraktır. Atalarımız Yunan’ı denize süpürürken başka bayrağa selam çakanlara duyurulur! İzmir’in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok! O Başkan ki; hayalini kurduğu bayrak 9 Eylül’de bir daha hiç dalgalanmamak üzere inmiştir!” Ancak bu kadar güzel cevap verilebilirdi.
  • ramçoloji

    22 Haziran 2020 22:12
    1 0
    bu ihanettir, başkaldırıdır, isyandır, ayrılıkçılıktır. ivedi bu başkan kılıklı kiliyi ve bu sözlere rağmen onu destekleyenleri denize dökmek gerekir. ne demiş ulu önder, Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;