DÜNYA

Trump, 'Koronavirüse karşı ilaç hazır durumda' dedi ve ismini açıkladı

Tarih
19 Mart 2020
İzlenme
Kişi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınına ilişkin bir ilaç üzerinde çalıştıklarını ve bu ilacın kullanımına başlanacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Corona virüsüne karşı yürütülen ilaç ve aşı çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Başkan Trump, FDA tarafından onaylanan Hidroksiklorokin adlı ilacın hastaların kullanımına hazır olacağını bildirdi.

trump coronavirus ile ilgili görsel sonucuAmerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yürütülen Corona virüsüne karşı ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarına ilişkin ABD Başkanı Trump açıklamalarda bulundu.

Trump, FDA’in aşı ve ilaç için durmaksızın çalıştığını belirtti. FDA yetkilileri ise en kısa sürede güvenli ve etkili bir tedavi yöntemi bulunacağını belirtti.

Yeni ilaç açıklaması

Trump, hidroksiklorokin adlı ilacın FDA tarafından onaylandığını ve ilacın reçete için hazır olacağını açıkladı. İlaçla ilgili “Çığır açıcı olabilir ya da olmayabilir” diyen Trump, Kısa vadeli olarak diğer hastalıklar için onaylanmış ilaçların kullanımına bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

Trump ayrıca Çinlilerin bugün açıkladığı, hiçbir yeni Corona virüsü vakasının yaşanmadığı raporu için “Umarım doğrudur ama kim bilir” dedi.

trump coronavirus ile ilgili görsel sonucu

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;