GÜNCEL

'Tövbe billah' diyerek duyurdu: İmamoğlu Cumhurbaşkanı seçilirse…

Tarih
06 Nisan 2022
İzlenme
Kişi

CHP yandaşlığıyla bilinen Yazar Erol Mütercimler, CHP’yi karıştıracak bomba bir iddiayı gündeme getirdi. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin görüşlerini dile getiren Mütercimler, “Davutoğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda sistemi tövbe billah değiştirtmez, orada kalır.” dedi.


CHP yandaşı yazar Dr. Erol Mütercimler, tv100’de Hande Aydemir’in sunduğu Taksim Meydanı isimli programa konuk oldu.

Hande Aydemir, Erol Mütercimler’e muhalefetin adayı Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda mevcut sistem ile devam etme yoluna gitmesi ihtimalini sordu.

Erol Mütercimler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni devam ettireceğini iddia etti.

“Ekrem İmamoğlu sistemi değiştirtmez, orada oturur”

Mütercimler, seçilecek Cumhurbaşkanı’nın psikolojik olarak kendilerini aşmış olmaları gerektiğini belirterek, “Buraya seçilecek olan kişi Bektaşi tabiatlı biri olmalı. Ekrem İmamoğlu, Ahmet Davutoğlu… Bu isimleri seçerseniz sistemi değiştirtmezler. O güçlü cumhur reisliği makamında otururlar. Psikolojik olarak bunları ve kendilerini aşmaları gerekir. Buraya seçilecek olan kişinin artık kimlik, kişilik olarak Bektaşi tabiatlı bir adam olması gerekir.”

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Seyma

    07 Nisan 2022 00:53
    0 0
    Aynen öyle her kelimesine katiliyorum
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;