DÜNYA

Tansiyonu yükseltecek sözler! Putin'e 'hayvan' benzetmesi

Tarih
18 Ocak 2024
İzlenme
Kişi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuştu.

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’na değinerek, cephedeki çatışmalar dursa bile Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline devam edeceğini aktardı. Rusya-Ukrayna Savaşı öncesinde Ukrayna’nın doğusundaki Donbass’ta çatışmaların 2014’den sonra durdurulmasına yönelik girişimler olduğunu aktaran Zelenskiy, Almanya ve Fransa gibi çok etkili garantörler olmasına rağmen Putin tarafından çatışmaları durdurma girişiminin reddedildiğini belirterek, Putin’i yırtıcı bir hayvana benzetti.

“Ukrayna'nın ötesinde yeni Rus saldırganlığı giderek daha belirgin hale geliyor"

Rusya’nın yayılması bir politika izlediğini aktaran Zelenskiy, "Bunun sadece bizimle ilgili olduğunu, sadece Ukrayna ile ilgili olduğunu düşünenler varsa, tamamen yanılıyorlar. Ukrayna'nın ötesinde yeni Rus saldırganlığı giderek daha belirgin hale geliyor" dedi.

Ukrayna’nın Rusya’yı yenebilmek için hava gücünü artırması gerektiğini belirten Zelenskiy, "Ukrayna için hava üstünlüğü elde etmeliyiz. Ortaklar neye ve ne miktarda ihtiyaç olduğunu biliyor. Bu, sahada ilerleme kaydedilmesini sağlayacak” dedi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;