GÜNCEL

Sözünü tutmayan CHP anketçisi yine ortaya çıktı! Seçim tahmini şok etti

Tarih
10 Mart 2023
İzlenme
Kişi

2017 referandumu öncesi 'hayır' çıkacağını iddia ederek 'evet' çıkması durumunda anketçiliği bırakacağını beyan eden CHP anketçisi Kemal Özkiraz, 2023 seçimleri için hiçbir araştırmada görülmeyen rakamları açıkladı. Özkiraz "Muhalefet seçimi ilk turda rahatlıkla kazanacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazandığı yarım saatte belli olacak. Kılıçdaroğlu, anketlere bakıldığında ilk turda %57 oranında oy alıyor." açıklamasında bulundu.

 

 

 

2017 referandumu öncesi yayınladığı anketlerde 'hayır' oylarının önde olduğunu beyan eden ve sonucu doğru tahmin edemezlerse şirketini kapatacağını, anketçiliği bırakacağını ifade eden CHP yandaşı Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin (AKAM) başkanı Kemal Özkiraz,  2023 seçimleri öncesi yine ortaya çıktı. Özkiraz, muhalefetin cumhurbaşkanı adayının açıklanmasıyla birlikte tekrar tahminlerde bulunmaya başladı. 

"ANKETÇİLİĞİ BIRAKACAĞIM" DEMİŞTİ

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin sahibi Kemal Özkiraz, 2017 yılındaki referandum öncesi iddialı sözler sarf etmişti. Araştırmalar sonucu referandumda 'hayır' oylarının açık ara önde olduğunu söyleyen Özkiraz, "Evet çıkarsa ne yapacaksınız?" sorusuna "Şirketi kapatıp gideceğiz ve bir daha anket yapmayacağız." şeklinde cevap vermişti.

Referandum sonrası Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'ni kapatan Özkiraz, anketçiliği bırakma sözünü ise rafa kaldırdı. Özkiraz, bu kez Avrasya Araştırma şirketi ile yoluna devam etti. 

"KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANDIĞI YARIM SAATTE BELLİ OLACAK"

2017'de sözünde durmayan ve seçim öncesi konuşmaları üzerine rezil olan Özkiraz şimdi de 2023 seçimleri için tahminde bulunmaya başladı. Şirketinin ismini değiştirerek anketçiliğe devam eden Özkiraz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi farklı kazanacağını iddia etti. Özkiraz "Muhalefet seçimi ilk turda rahatlıkla kazanacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazandığı yarım saatte belli olacak. Kılıçdaroğlu, anketlere bakıldığında ilk turda %57 oranında oy alıyor." açıklamasında bulundu. 

AKŞENER İLE DALGA GEÇTİ

CHP yandaşı Özkiraz, geçtiğimiz gün canlı yayında cumhurbaşkanı adaylığı sinyali veren Ersan Şen'i arayarak görüşmeye çağıran İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile de dalga geçmişti. Akşener'i tiye alan Özkiraz "Sarayda çalışmak üzere ; 40 yaşını doldurmuş, Askerliğini yapmış, Üniversite mezunu, Seyahat engeli olmayan, Prezentabıl elemanlar aranıyor. Müracaatlar aşağıdaki adrese DM yoluyla yapılacaktır. Not: Ücret dolgundur" şeklinde bir tweet atmıştı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;