Koalisyonun iki top sistemini ve bir uçaksavarı imha edip tankı da hasar verecek şekilde vurduğu belirtilen açıklamada hava saldırıları öncesinde söz konusu kuvvetlerin uyarıldığı bilgisine yer verildi.
18 Mayıs'ta da koalisyonun aynı kuvvetlere karşı hava saldırısı düzenlediği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Koalisyon Suriye rejimi ile veya rejim yanlısı kuvvetlerle savaşma peşinde değil ancak rejim yanlısı kuvvetlerin ayrışma bölgesini terk etmemesi durumunda da kendini korumaya hazırdır. Koalisyon Suriye’nin güneyinde bulunan tüm taraflara ortak düşman ve küresel ve bölgesel güvenlik ve barışa tehdit olan DEAŞ’a odaklanması çağrısında bulunuyor.”
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) El Tanf bölgesinde müttefik kuvvetlerle birlikte El Tanf kampında birkaç yüz askerin bulunduğunu ifade etmişti.
ABD askerlerinin orada DEAŞ ile mücadele eden bir muhalif gruba eğitim desteği verdiği açıklanmıştı.
Hiç yorum yapılmamış
4951 kez izlendi
1751 kez izlendi
1211 kez izlendi
670 kez izlendi
3549 kez izlendi
882 kez izlendi
594 kez izlendi
3637 kez izlendi
2626 kez izlendi
1321 kez izlendi
1775 kez izlendi
651 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.