Türkiye'de döviz kurlarının tırmanışının ardından daha yüksek sesle dile getirilen erken seçim çağrıları, yeni ittifaklar ve 50+1 tartışmalarını da beraberinde getirdi.
Millet İttifakı ve diğet muhalefet partilerinin parlamenter sistem odaklı görüşmeleri devam ederken Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, üçüncü bir ittifakın gerekli olduğunu açıklamıştı.
SOLDA YENİ İTTİFAK
Bu kapsamda Ankara kulislerinde bu yeni ittifak söylentileri ciddiyet kazandı.
Edinilen bilgilere göre Meclis'te sandalye sayısı 56 olan HDP ile, sandalye sayısı 4 olan TİP’in yanı sıra Sol Parti’nin de yer aldığı üçüncü bir ittifak kuruluyor.
İttifakın hayat bulmasının ardından ilerleyen dönemlerde EMEP ve TKP gibi diğer sol partilerin de katılımı bekleniyor.
"GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"
Konuya ilişkin HDP'den de bir açıklama geldi.
İddiaları yalanlamayan parti yetkilileri tarafından yapılan açıklamada 3. ittifak tartışmalarına ilişkin henüz somut ve net bir takvimin oluşturulmadığı fakat siyasi partilerle görüşmelerin süreceği belirtildi.
TKP Lideri Erkan Baş ise 9 Kasım'da, üçüncü ittifaka ilişkin yaptıkları görüşmelerden çıkan sonuçları kamuoyu paylaşacaklarını söylemişti.
(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
4719 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
629 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.