SİYASET

Siyaset kulislerini sarsan iddia! Ali Babacan'ın kuracağı partinin ismi belli oldu

Tarih
29 Haziran 2019
İzlenme
Kişi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ali Babacan‘ın kuracağı partiye ilişkin yeni kulis bilgilerini paylaştı. Yeni partinin temmuz ayında kurulabileceğini iddia eden Alçı,Babacan’ın Davutoğlu ile aynı parti içinde olmaya sıcak bakarken; Gül’ün Davutoğlu’nukesinlikle istemediğini söyledi.

Alçı'nın "2023’e doğru büyük satranç tahtası" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümleri şöyle;

Davutoğlu’nu kim istemiyor?

Öte yandan Ali Babacan ile yan yana olma ihtimali artık kalmamış ya da kalamamış bir Ahmet Davutoğlu Hareketi var. Davutoğlu’nun da yeni bir siyasi parti ile yoluna devam edeceği artık kesin.

Aslında Davutoğlu illa parti kurma takıntısına sahip değil. Ahmet Hoca, Babacan ile aynı parti içinde olmaya son derece sıcak ama Babacan Hareketinin manevi önderi konumundaki Abdullah Gül kesinlikle Davutoğlu’nu yeni siyasi partinin içinde istemiyor. Bunun sebeplerini ilerdeki yazılarda kaleme alacağım.

Babacan’ın partisinin ismi ne olacak?

Ali Babacan’ın yeni hareketiyle ilgili birçok kulis medyaya yansıdı ama bir konu hiç yansımadı. Partisinin ismi ne olacak?

Öğrendiğime göre bu hareketin ismi önce “Özgürlük ve Adalet Partisi” ya da “Özgürlük ve Refah Partisi” olarak konuşulmuş. Sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi ve Refah Partisi ile herhangi bir benzerlik olmasın istenmiş.

Ardından “Özgürlük ve Hukuk Partisi” ortaya atılmış. Babacan’ın siyasi felsefesine ve mevcut toplumsal taleplere en uygun isim olarak bu düşünülmüş.

Diğer yandan yeni parti isminin kısaltmasıyla da çarpıcı olması isteniyor. Dolayısıyla başka öneriler üzerinde de konuşuluyor. Ama şu an en kuvvetli ihtimal bu.

Peki Ali Babacan’ın Özgürlük ve Hukuk Partisi ne zaman kuruluyor? İlk başta Eylül olarak düşünülmüş ama şu an itibariyle Babacan çevresi Temmuz ayına işaret ediyor. Yani çok yakında.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Abdurrahman çalışkan

    30 Haziran 2019 19:28
    1 0
    Böl parçala yut oltasına takılında alın boyunuzun ölçüsünü davası vatan olanlar bölünmez birlik olur
  • Emir Kılınç

    30 Haziran 2019 16:37
    3 0
    Biri bu aptallara söylesin. Başkanlık sistemi var artık. Tayyip %50 alamazsa bile 2.tura banko kalacak 2.turda her türlü başkan seçilecek. Kaldıki 4 yıl var ve Tayyip fransayıda ingiltereyide rusyayıda abdyide dize getirecek doğu akdenizdeki haklarımızı yedirmeyecek bu da döviz demek cari açığın kapanması demek.
  • hocA

    30 Haziran 2019 07:28
    5 0
    çekemiyorum, anten kısa kaldı partisi olsun.
  • Adalı54

    29 Haziran 2019 21:06
    6 0
    Kesinlikle kendilerinden başka her kesime yarar sağlar. Zaten amaçlarıda bu sanıyorum. Sadece şunu söyleyebilirim , karizmaları sıfırlanacaktır.
  • Asas

    29 Haziran 2019 17:05
    10 1
    Hançer partisi koyseymiş şık diye olourdu
  • Berk

    29 Haziran 2019 16:16
    2 0
    Bu isim olmaz bu ülkede özgürlük zatn var daha insanları sıcak kaldıysan bır isim olmalı güzel partı olabılır mesela
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;