Terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Suriye'nin Cerablus ilçesinden, Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik havan saldırısının ardından Karkamış sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı.
Önlemler kapsamında, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından gönderilen çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı araçlar ile çeşitli ağır silahlar önceden belirlenen noktalara konuşlandırıldı.
Cerablus'taki hareketliliği yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca belirlenen noktalara ve Soylu 1. Hudut Karakoluna tank ve bazı zırhlı araçlar yerleştirdi.
Ayrıca sınır hattındaki bazı bölgelere iş makinalarıyla mevziler yapıldı. Sınır hattını zaman zaman yaya olarak da kontrol eden sınır devriyeleri, Suriye tarafındaki gelişmeleri de yakından izliyor.
Bu arada bazı üst düzey komutanların, Soylu 1. Hudut Karakoluna geldiği, burada konuşlanan zırhlı araç ve personeli denetlediği öğrenildi.
Suriye'nin Cerablus şehrinden, Gaziantep'in Karkamış ilçesi sınır hattına geçen günlerde 9 havan mermisi atılmıştı.
Hiç yorum yapılmamış
4461 kez izlendi
1590 kez izlendi
1075 kez izlendi
566 kez izlendi
3501 kez izlendi
824 kez izlendi
546 kez izlendi
3591 kez izlendi
2574 kez izlendi
1283 kez izlendi
1738 kez izlendi
598 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.