Brüksel'de AP Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattn Demirtaş, basına açıklamalarda bulundu.
Demirtaş; Türkiye'de konuşulmayan bir iddiayı dile getirerek, HDP'ye kapatılma davasının açılabileceği tartışmalarının yürütüldüğünü bunun büyük bir çılgınlık olacağını söyledi.

Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;
"HDP’ye bir kapatılma davası açılabilir mi diye daha ileri bir tartışma yürütülüyor. Bunların hepsi çok büyük bir çılgınlıktır. Türkiye ile ilgili gelişmelerden gerçekten kaygılıyız. Ülkede muhalefeti dinlemeyen, muhalefetin önerilerine kulak tıkayan bir yöneyim var. Başbakan ve Cumhurbaşkanı ülke yönetiminde parlamentoyu by-pass etmiş durumdalar. Parlamento işlemiyor çalışmıyor ve biz ülkemizle ilgili kaygılıyız
Darbe girişiminin atlatılmış olması büyük bir şanstı. Fakat bu Allah’ın lütfunu Türkiye’nin yararına değil kendi yararına AKP çevirmeye çalışıyor ve bunu çok tehlikeli bir şekilde yapıyor. Bu konuda bizim AB aday ülkesi olan Türkiye’yi kritize etme, doğru bir rotaya çekmek üzere hükümet üzerinde baskı oluşturma görevimiz var. Bütün bunlara karşı Türkiye’nin iç işleridir diyemezler."
Hiç yorum yapılmamış
4718 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
626 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.