GÜNCEL

Sahibinden neden açılmıyor, çöktü mü? Alan adı iddialarına şirketten önemli yanıt

Tarih
03 Ocak 2024
İzlenme
Kişi

Sahibinden.com erişim sorunu devam ederken, firmadan ikinci resmi açıklama geldi. Gece yarısından bu yana erişim probleminin yaşandığı sitede, hem tarayıcı üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden erişim sağlanamıyor. Siteye giriş yapmak isteyen kullanıcılar, "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısı ile karşılaşıyor. Mobil uygulama üzerinden giriş yapmak isteyenler ise "Sunucu erişim sorunu" uyarısı alıyor.

Sahibinden neden açılmıyor, çöktü mü Alan adı iddialarına şirketten önemli yanıtPeki, Sahibinden.com'a ne oldu, neden açılmıyor, çöktü mü? Sahibinden.com yaşanan sorun ile ilgili "Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır." açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın akabinde şirketten ikinci bir kamuoyu duyurusu daha geldi. Duyuruda, "Alan adının yenilenmemesi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi. İşte, sunucu erişim sorunu hakkında Sahibinden.com'un yaptığı açıklama

Sahibinden.com'a erişim sorunu, kullanıcıların gündeminden düşmezken, şirketten alan adı süreci ile ilgili önemli bir açıklama daha geldi. Siteye tarayıcı üzerinden ulaşımda "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." ve mobil uygulama erişiminde "Sunucu erişim sorunu" gibi uyarılar alan kullanıcılar, Sahibinden.com çöktü mü, neden açılmıyor gibi sorgulamalar yapmaya başlamıştı. Alan adı uzatım sürecinin gözden kaçırıldığı ve Sahibinden.com alan adının başka bir kişinin eline geçtiği iddialarını da yanıtlayan şirket, konuyla ilgili ikinci bir açıklamada bulundu.

SAHİBİNDEN.COM ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYOR?

SAHİBİNDEN.COM ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYORSahibinden.com'a gece saatlerinden bu yana yaşanan erişim problemi hakkında ilk açıklama geldi. Sahibinden.com uygulamasına erişimde problem yaşanırken, bilgisayar ve cep telefonu tarayıcılarından da ulaşım sağlanamıyor.

SAHİBİNDEN'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Sahibinden.com, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;"Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır.Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

SAHİBİNDEN.COM'DAN SON AÇIKLAMA

"Medyada yer alan sahibinden.com alan adının başka bir kişi/ firma tarafından satın alınmış olması, alan adının yenilenmemesi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Alan adı hizmeti aldığımız firma, sorunun en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

SAHİBİNDENDEN İLK AÇIKLAMA GELDİALAN ADI HİZMETİ NEDİR?

Alan adı hizmeti, internet üzerinde kullanıcıların bir web sitesine erişmek için kullandıkları alan adlarının kaydedilmesi, yönetimi ve tesciliyle ilgilenen bir hizmettir. Alan adı, bir web sitesinin adresini temsil eder ve kullanıcıların o siteye erişmesini sağlar. Alan adı hizmeti, bu alan adlarının kaydedilmesi ve yönetilmesi için bir aracı görevi görür.

SAHİBİNDEN.COM HAKKINDA

sahibinden.com, gayrimenkul, vasıta, alışveriş ürünleri ve hizmetler gibi birçok kategoride ilan ve e-ticaret işlemlerinin yapıldığı online bir platformdur. Üye olmak ve her kategoride yılda bir ilan paylaşmak ücretsizdir. Bir sonraki ilanı aynı kategoride ve aynı yılda koymak için ücret vermek gerekmektedir.

1990'lı yılların sonlarında Türkiye'deki İnternet girişimciliği henüz gelişmeye başlarken ilanlar geleneksel medyada özellikle de günlük gazeteler gibi mecralarda yayınlanıyordu. Bu dönemde sahibinden.com’un kurucusu ve Aksoy Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Aksoy, 1999 yılında İnternet üzerinden satıcılara görsel unsurlar da içeren detaylı ilan verme olanağı sağlayan, diğer yandan alıcılar için ilanların kolay aranmasını sağlayan bir site fikrini oluşturdu. Sonuç olarak sahibinden.com, 2000 yılında 2.700 ilanla yayın hayatına başladı.

 

Aralık 2010 itibarıyla, vasıta, cep telefonu, gayrimenkul ve ayakkabı gibi birçok farklı kategoriden oluşan ilan ağında 2.000.000 ilan bulunmaktadır. 2009 yılında Türkiye'deki 5 bölge müdürlüğü olan Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon ve Adana'daki ofisleri açılmıştır. Merkezi İstanbul'da bulunmaktadır. sahibinden.com hâlen Aksoy Group bünyesindedir. (Hürriyet)

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;