GÜNCEL

Sağlık Bakanı Koca: Tüm okullar zamanında açılacak, yüz yüze eğitim devam edecek

Tarih
11 Ağustos 2021
İzlenme
Kişi

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tüm okullarımız zamanında açılacak, yüz yüze, uygulamalı eğitim aralıksız devam edecek" dedi.

"Aşıların kullanıma girmesi salgınla mücadelede en büyük kırılma anlarından biridir" diyen Koca, aşı öncesi dönemde, salgın nedeniyle uygulanan tedbir ve kısıtlamalar kapsamında çocukların bir buçuk yıllarını yüz yüze eğitimden uzak geçirdiğini belirtti ve "Bu günler geri kaldı, artık aşı var" ifadesini kullandı.

Koca şöyle devam etti: "Bilim kukrulumuz eğitimde uygulanması gereken kuralları belirledi, hazırlıkları tamamladı. Bu çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı ile istişare halinde en kısa zamanda paylaşacağız. Bu süre zarfında aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyelerini aşılamamız gerekecek."

"Aşı, her bir vatandaş için tercihe bırakılamayacak kadar önemli bir olaydır. Aşı, olmazsa olmaz bir kural haline gelmeli, aşı olmadığı takdirde pcr testlerinin düzenli sunulması gerekmektedir. Aşı, teşvik ve tedbir değil, toplumsal bir ödevdir."

Henüz toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmayalar kendisini aşı olmuş saymamalı... Okullar açılmadan toplumsal bağışıklık hedefine ulaşmalı, bunun için aşı olmalıyız."

 

(BBC Türkçe)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;