GÜNCEL

Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Amerika ne derse onaylayan bir ülke değil!

Tarih
02 Mart 2022
İzlenme
Kişi

Rusya Devlet Başkanı'nın Kırım Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov’dan dikkat çeken Türkiye açıklaması geldi. Rusya-Ukrayna krizine yönelik Türkiye’nin tutumunu değerlendiren Muradov, “Türkiye Amerika ne derse onaylayan bir ülke değil.” dedi.

 

Rusya’nın Kırım politikasının ve genel olarak Rus diplomasisinin Türk karşıtı olmadığını ifade eden Georgiy Muradov, bu iddialar için “büyük bir sahtekarlık” dedi. 

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin önemine değinen Muradov, Vladimir Putin’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “dostum” dediğini ifade etti.

“Türkiye Amerika ne derse onaylayan bir ülke değil”

Oda TV’ye konuşan Georgiy Muradov, Türkiye’nin bağımsız bir dış politika yürüttüğünü söyledi ve krizde Türkiye’nin ‘en azından tarafsız kalmasını’ beklediklerine dikkat çekti. Georgiy Muradov, “Türkiye, Amerika ne derse onaylayan bir ülke değil”  dedikten sonra, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekti: “Türk hükümetine yönelik Amerika’nın faydasını gözeten bazı gruplar, darbe yapmayı denedi. Biz dostluğumuzu o zaman gösterdik ve Türkiye’nin de Rusya’ya karşı aynı hisleri beslemesini bekliyoruz.”

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;