GÜNCEL

Rusya ve BAE’den sürpriz SİHA teklifi

Tarih
26 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında kurmaylarına "Putin, beraber çalışalım diyor. Birleşik Arap Emirlikleri 'SİHA fabrikasını burada kurabilirsiniz' teklifi ediyor." dedi.

 

Başta Ukrayna-Rusya savaşının neden olduğu tahıl krizini çözerek dış politikada Türkiye’ye fark attıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bir ay aradan sonra yeninden toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, Türkiye’nin savunma sanayisinin göz bebeği Bayraktar'a yeni müşterilerin çıktığını açıkladı. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'nın Türkiye'den alarak kendilerine karşı kullanarak başarılı hamleler yaptığı Bayraktar’ın üretimi ile ilgili Türkiye ile ortak bir çalışma yapmak istediklerini ifade etti.

BAE'DEN FABRİKA TEKLİFİ

Erdoğan, Birleşik Arap Emirliklerinin de Baykar'ın bir fabrikasının kendi topraklarından kurulmasını talep ettiğini açıkladı.

TAHIL KORİDORUNU SEÇMENE ANLATIN TALİMATI

TGRT Haber’den Buğra Olaç'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda değerlendirdiği diğer bir konu ise tahıl koridoru oldu. Ukrayna ve Rusya arasında tahıl krizinin çözülmesi için yürütülen çabalara ve diplomasi trafiğine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin bu başarasının parti tarafından seçmenlere aktarılmasını istedi.

 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;