Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, ABD’li askeri uzmanların F-35 avcı uçaklarının çarpışma halinde Rusya’nın hava savunmasını aşabilecekleri şeklindeki raporlarını Sputnik’e değerlendirdi.
Şvıtkin, Amerikan jetlerinin şu anki özelliklerinin Rusya’nın hava savunma sistemini aşmalarına imkan tanımadıklarını vurguladı.
Rusya’nın hava savunma sisteminin dünyanın en gelişmişi olduğunu hatırlatan Şvıtkin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Düşmanın hava hedefleriyle mücadele araçlarının yalnızca direkt hava savunmasından ibaret olmadığı, aynı zamanda elektronik harp araları gibi bir dizi farklı olanağın da olduğu belirtilmeli. Bu nedenle elbette F-35 uçağının kötü olduğu söylenemez, ancak bugünkü özellikleri Rus Silahlı Kuvvetleri’nin hava savunma sistemlerini aşmasına olanak tanımıyor."
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) için hazırladığı raporlarla bilinen RAND Corporation düşünce kuruluşu, son raporunda Avrupa’da olası bir çatışma halinde Rusya ile baş edebilecek olan tek aracın beşinci nesil F-35 avcı uçaklarının olduğunu belirtmişti.
(YeniAkit)
YORUMLAR
4725 kez izlendi
1676 kez izlendi
1145 kez izlendi
630 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.