DÜNYA

Rus uzman kritik detayı açıkladı: Bu olursa Şam çöker

Tarih
02 Mart 2020
İzlenme
Kişi

Rusya’nın desteği olmadan Suriye ordusunun ayakta kalamayacağını belirten Yeni Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Yuriy Mavaşev, “Türkiye ile Şam baş başa kalırsa Şam çöker' dedi.

İdlib'de gerginliğin tırmanması sonrası gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu hafta için yapacağı kritik görüşmeye çevrilirken, Rus basınında Türk-Rus gerilimiyle ilgili farklı yorumlar gündeme gelmeye devam ediyor.

İşte son değerlendirmelerden bazıları:

Veçernyaya Moskva gazetesinin görüşlerini aldığı uzmanlar, Rusya'nın Türkiye'yi Suriye'de Esed'le baş başa bırakmasının Şam rejiminin çöküşüyle sonlanabileceğini öngördü.

NOVAYA GAZETE: Türkiye'de büyük bir öfke dalgası yükseldi

Novaya Gazete'de “Rusya, Türkiye için Olimpiyatlardan fazla para harcadı” başlıklı çıkan yorum haber ise şöyle:

“Kremlin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Batı'dan uzaklaştırmanın ve NATO'yu zayıflatmanın hayalini kurdu. Bununla bizzat eski KGB ajanı Putin ilgilendi. Türkiye için bütçeden Soçi Olimpiyatları'na harcandığından fazla para harcandı. Akkuyu, Mavi Akım, TürkAkım... Tüm bu projelere Türkiye tek kuruş yatırmadı. Erdoğan'a, ne zaman ödeyeceği bell olmayan kredi ile S-400'ler de verildi.

33 Türk askerinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye'de büyük bir öfke dalgası yükseldi. Çoğu kişi daha önce Rusları neredeyse müttefik olarak kabul ediyordu.

Putin ile Erdoğan'ın 5-6 Mart'taki görüşmesi ve muhtemelen yeni bir barış ilanı öncesi, İdlib'de askeri çatışmaların artma olasılığı yüksek. Barış öncesi daha fazla toprak kazanmak için…”

putin esad ile ilgili görsel sonucuMOSKOVSKİ KOMSOMOLETS: 2015'in tekrarı gibi

"Moskova ve Ankara ittifakının mimarları arasında kıvılcımlar çakıyor..." Bu ifade İdlib saldırısı sonrası iki ülke arasında iyice tırmanan gerilimi değerlendiren Moskovski Komsomolets gazetesin yazarına ait. Türkiye uzmanı Mihail Rostovski'nin imzasını taşıyan yazı, Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya-Türkiye ilişkilerinin serbest düşüşe geçtiğini hatırlatarak bugün yaşananların "2015'in bir nevi tekrarı" olduğunu yazdı.

Ancak yazar, NATO cenahının "bayram etmesine" rağmen, Rusya-Türkiye ortaklığının bittiğini iddia etmek için henüz erken olduğu düşüncesinde. Bununla birlikte söz konusu ortaklığın önümüzdeki dönemde kesin ayakta kalacağını söylemek de olanaksız. Rostovski'ye göre, Rusya ile Türkiye'yi ortak hareket etmeye iten sebepler hâlâ geçerliliğini koruyor.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;