GÜNCEL

Reuters: Türkiye, üçüncü bir ABD Konsolosluk çalışanına daha dava açtı

Tarih
27 Nisan 2019
İzlenme
Kişi

Reuters'ın edindiği iddianame örneğine göre Türkiye'deki ABD konsolosluklarında görev yapan üçüncü bir kişiye daha dava açıldı. 'Terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla açılan davada ABD İstanbul Konsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk'ün yanı sıra, eşi ve kızının da isminin yer aldığı belirtildi.

Haberde, ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'nda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Nazmi Mete Cantürk, eşi ve kızı hakkında savcılığın 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla iddianame hazırladığı, iddianamenin 8 Mart'ta tamamlandığı ancak kamuoyuyla paylaşılmadığı belirtildi.

ABD İstanbul Başkonsolosluğuİddianamede Cantürk'ün çok sayıda FETÖ mensubuyla iletişim halinde olduğu ve 'elde edilen kanıtların, şüphelinin FETÖ talimatları doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğuna işaret ettiği' dile getirildi.

Söz konusu suçlamaların Cantürk, eşi ve kızı tarafından reddedildiği de iddianamede yer aldı.

İddianameye ve Reuters'ın edindiği soruşturma tutanağına göre Cantürk, Ocak 2018'de İstanbul emniyetince sorgulanmış, ardından ev hapsine konulmuştu. 22 Mart tarihli söz konusu tutanakta ilk duruşmanın 25 Haziran'da yapılacağı belirtilmişti.

Türkiye'de daha önce de Türk vatandaşı iki ABD konsolosluk çalışanı 'terör örgütü üyeliği' ve 'casusluk' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Tutuklamalar ABD'nin göçmen olmayan vize başvurularının askıya almasına ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.(Sputnik)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;