Şubat 2013'te istifa eden Papa 16. Benedetto'nun Alman gazeteci Peter Seewald'la söyleşisi "Son Sohbetler" isimli kitapta yayımlandı. Eski Papa, görevi süresince en "hassas" ziyareti Türkiye'ye yaptığını söyledi.
Papa 16. Benedetto, Eylül 2006'da Almanya'daki Regensburg Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada İslam'la ilgili söylediklerinin Müslümanlar arasında infiale yol açmasının ardından, Kasım 2006'da Türkiye'ye yaptığı ziyaretin en "hassas" gezisi olduğunu söyledi.
"ERDOĞAN İLK BAŞTA ZİYARET ETMEMİ İSTEMEDİ"
Peter Seewald'ın "En hassas seyahatiniz hangisiydi?" şeklindeki sorusuna Ratzinger şöyle yanıt verdi:
"Muhtemelen Türkiye'ye yaptığım seyahatti. Regensburg konuşmasının yarattığı toz bulutu hala dinmemişti. Bu yüzden Erdoğan ilk başta beni kabul etmek istemiyordu. Fakat yavaş yavaş atmosfer ısınmaya başladı ve sonunda da gerçek bir anlayış sağladık. Ama ilk başta hassas bir andı, her iki tarafın da yüreklerini açtığı için Tanrı'ya müteşekkirim"
Hiç yorum yapılmamış
4723 kez izlendi
1676 kez izlendi
1144 kez izlendi
630 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.