Pakistan'da başbakan olarak PML-N lideri Şahbaz Şerif'in seçilmesinin ardından Şerif'in Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde FETÖ okullarını kapattığı ve 'Türkiye'nin düşmanları, Pakistan'ın da düşmanlarıdır' dediği ortaya çıktı.
Pakistan'da muhalefet bloğunun adayı Shahbaz Sharif (Şahbaz Şerif) meclisteki oylamada başbakanlığa seçildi.
Eski sözleri olay oldu
Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde FETÖ okullarını kapatan Şahbaz Şerif, Pakistan'ın Türk halkı aleyhine hiçbir şey yapmayacağını ifade ederek "Türkiye için iyi olan, Pakistan için de iyidir. Türkiye için kötü olan, Pakistan için de kötüdür. Türkiye'nin düşmanları, Pakistan'ın da düşmanlarıdır" değerlendirmesinde bulunmuştu.
İmran Han hükümeti düştü
Pakistan'da parlamentoda yapılan güvensizlik oylaması sonucu İmran Han hükümeti düşmüştü.
Dün yerel saatle 11.30'da başlayan güvensizlik oylaması oturumu bugün 01.00'de sona ermişti.
Mecliste yapılan güvensizlik oylamasında Başbakan İmran Han'ın hükümeti, 174 hayır oyu almıştı. Hükümet, mecliste yapılan güvensizlik oylamasında çoğunluk sınırı olan 172 oyun altında kalarak düşmüştü.
(Yeniakit)
Hiç yorum yapılmamış
1938 kez izlendi
2097 kez izlendi
974 kez izlendi
1292 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.