İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesinin dün 14’üncü Olağan Genel Kuruluna katılan ve şubenin aynı zamanda eski başkanı olan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, kurulda Kürtçe bir konuşma yaptı.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, bölgede yaşanan çatışmalar, operasyonlar, ölümler ve yıkımların fotoğraflarını göstererek, "Bugün bölgede yaşanan yıkım, çatışmalar ve ölümler için biz ağlarken, Türkiye’nin batısının yüzde 50-60’ı yaşananlar için ‘oh olsun’ diyor. Bu gerçeği unutmayalım ve gözümüzü bu gerçeğe kapatmayalım" dedi.
Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Biz Ankara’daki parlamentonun Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Farsların ve ne kadar halk varsa hepsinin parlamentosu olmasını isterdik. Hem Anadolu’nun, hem Mezopotamya’nın, hem Kürdistan’ın ve hem de Türkiye parlamentosu olmasını isterdik. Hepimizin çatısı olsaydı. Ancak, o kapı Kürtlere kapandı. Biz şimdiye kadar aynı evde, aynı çatı altında bir yaşam sürdürelim istedik. İnsan bir evde birlikte yaşayamıyorsa insanlar bana göre komşu olsa daha iyidir. Şimdi durum komşuluğa doğru gidiyor.
Bu yaşanan yıkım ve zulüm iyi bir komşuluğa vesile olsun o zaman. Bu zor bir şey değil. Katalonya’da halk referanduma gidiyor. Birlikte mi yaşayalım yada komşu mu olmalım diyorlar. Yine İskoçya’da insanlar sandığa gidiyor aynı konu ile ilgili. Eğer yaşamı bizimle kardeşçe paylaşmak istemiyorlarsa bende bu halkın bir hizmetkarı olarak halkımızı yanlış bir umut vermek istemiyorum. Son günü ve saniyeye onurlu ve kalıcı bir barış için, katliamın durdurulması için mücadelemizi güçlendirerek sürdüreceğiz.
Hiç yorum yapılmamış
4719 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
629 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.