Denizli Başsavcısının kamyon kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Gazeteci Nedim Şener Fetöcülerin kendiisini kamyon kazası ile tehdit ettiklerini hatırlattı
FETÖ kumpası ile yıllarca cezaevinde kalan gazeteci Nedim Şener, Meclis Darbe Komisyonu'nda 25 Ekim 2016 'da açıklamalarda bulunmuştu. Şener, Hrant Dink cinayetinin FETÖ'cü yapılanmada bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu cinayetle birlikte Cemaat'in devlet içinde operasyonlara başladığını söyledi. Şener, Cemaat'in, Bilal Erdoğan'ı öldürtmeyi planladığı yönünde bir ihbar mektubunu da Komisyon üyeleriyle paylaştı.
Şener, “Bunların canice yüzünü Hrant Dink cinayetinde gördüm. Ama derdimiz anlatmakta zorluk çektik. Benim Hrant Dink kitabım, Ergenekon faaliyeti olarak görüldü. Ben Hrant Dink cinayetiyle ilgilenmeye başladığım zaman Malatya’da Zirve katliamı gerçekleşti. Arkasından Ergenekon soruşturması başladı. FETÖ bu cinayetin içerisinde” diye konuştu.
Şener, “Bunları anlatma derdine düşmüştük. Bana, bunlarla uğraşma başına dert alırsın dediler. Hakikaten başıma dertler açıldı” dedi.
Bir ihbar belgesinden yola çıkarak, Cemaat’in asıl amacının, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı öldürmek olduğunu ileri süren Şener, “Böylece Ergenekon savcıları ile hükümet karşı karşıya gelecekti. Asıl amaç, bu cinayetten yola çıkarak Ergenekon soruşturmasını sıklaştırmaktı” dedi ve şunları söyledi:
”MİT FETÖ ile ilgili herşeyi biliyordu” diyen Şener, MİT’e ait bir eğitim kitapçığı ile MGK’nın FETÖ’cü yapılanma konusunda hazırladığı sunumu da Komisyon’la paylaşmıştı
Hiç yorum yapılmamış
4205 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.