Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından döviz kurlarında hareketlenme yaşandı.
Bu sırada yaşananları TGRT Haber canlı yayınında değerlendiren ekonomist Necmettin Batırel, çarpıcı yorumlarda bulundu.
"ALICISI ÇIKMAZSA MUTLAKA DÜŞER"
"Doların taliplisi olmazsa, rakamlar yükseliyor ama alıcısı çıkmazsa mutlaka düşer fiyat." diyen Necmettin Batırel, "Bu fiyatlardan kim alıp ne yapacak? 13 lira mı olacak? 15 lira mı olacak? 20 lira mı olacak? Yani bunlar hayal mahsulü rakamlar.
"SPEKÜLATİF HAREKET VAR"
Türkiye ekonomisi bunu haketmiyor. Şu anda spekülatif hareket var. Merkez Bankası'nı faiz artırmaya zorlayan bir operasyon gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE YATIRIMCILARIN AKININA UĞRAYACAK"
Necmettin Batırel, ekonomiye dair yorumlarına şöyle devam etti:
"Normal bir döneme doğru gidiyoruz. Türkiye önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcıların akınına uğrayacak. Bunların Türkiye'ye yatırım yapmaları herkesi harekete geçirecek. Türkiye'nin yüzde 9'luk büyümesi bekleniyor. Büyüyen ülkeye sermaye gelir.
Döviz piyasasında hareketlenme yukarı hareketlenme yok.
Küçük küçük satışlar gerçekleşiyor. Satın alındığı için artık piyasalara etkisi yok. 2022 yılı sonunda cari açık diye bir problem kalmayacak.
"HALKIN BANKALARDA 143 MİLYAR DOLAR PARASI VAR"
Halkın, bankalarda 143 milyar dolar parası var. Faiz getirisi cazibesini kaybettiği için Türk Lirası'na çeviriyorlar."

(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
4204 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.